monthly makers - natur

Ett jättebra initiativ för oss som gillar kreativa utmaningar, är monthly makers. Det är tolv bloggare som har startat igång det här projektet, varje månad väljer en av bloggarna ett tema, och så skapar den som vill nånting på det temat. För mig blir det här andra gången jag hoppar på utmaningen, förra gången jag var med, så var temat "återvinning", den här gången är det "natur" som gäller.
 
 
Mitt naturinspirerade projekt har varit en tanke i sådär ett år, nu blev det äntligen av. Det underlättade förstås att jag har en egen gård, med en egen liten skog, med egen sly, så det blev inte något större projekt att hitta materialet. Jag letade reda på smala, långa kvistar av rönn (rönn är beskyddande, så det kändes väldigt lämpligt), dom längsta och böjligaste formade jag till en krans. För säkerhets skull, så fäste jag sedan ändarna på kvistarna med en klutt lim (jag använder E6000, ett starkt lim som fäster på det mesta), så vet jag att dom stannar på plats. Sedan formade jag en stjärna av kortare kvistar, stjärnan fäste jag ihop med lite lim och snöre, och sedan fäste jag stjärnan på kransen med mera lim.
 
 
Och så hängde jag upp stjärnan på dörren med en självhäftande krok. Eller ja, stjärna - pentagram är det ju! Ett perfekt sätt att välkomna gäster (eller mig själv!) i mitt häxiga hem. För dom som inte är så bevandrade i pentagram, så ser det helt enkelt ut som en krans med en stjärna, och det är helt ok det med. För dom som tror att pentagram har med djävulsdyrkan att göra, så stämmer inte det. Dom pentagram som använts för djävulsdyrkan är vända upp och ner, med lite vilja, så ser det då ut som en bock med horn - en djävulsbock, om man så vill. Lite taskigt mot bockarna - getter är trevliga djur!
 
"hello"-vinylstickersen har jag hittat på etsy, det finns en massa att välja på, olika färger, olika språk, olika fonter. Jag gillar min supermycket, den sätter verkligen stämningen på rätt nivå, och ger en liten försmak av vad som kan väntas inomhus!
 

Kommentarer:

1 Alicia:

Fin och höstig kreation! Hänger ju perfekt på dörren och häxstämning tycker jag alltid är trevligt!

Någonting egentligen helt irrelevant men ändå för att förtydliga - vi har valt ut 12 teman tillsammans och lottat ut dem i gruppen, så det är inte temavärden själv som väljer. Detta för att få bra variation och spridning på teknikerna/inspirationsorden :)

Svar: tackar! vem som än valt, så är det bra teman, inspirerande, och med intressanta resultat. bra val, som sagt!
Miss Kitten Heart

2 Jessica:

BÄST MED HÄXSTÄMNING.

Svar: japp ^_^
Miss Kitten Heart

Kommentera här: