tjuvkik på huset

Jag hade begrepp nog att ta fram kameran sist vi var och tittade på huset, och tänkte visa litegrann av det - jag vet att det är en del nyfikna som vill se.
 
Jag vill inte visa utsidan förrän köpet är klart, men här är utsikten åt ena hållet. Vedbod/förråd/utedass i det lilla huset, två broar över diket, och lägdor överallt runtomkring. Bakom huset syns en skogsdunge, som också hör till gården. Förresten. Det snöade under natten, i mitten på maj. Det är såna gånger man vill flytta söderut...
 
I hallen sitter en gammal tapet, den ska förstås vara kvar, men panel, trapp och lister ska målas vita, och golvet ska bytas.
 
Matrumsdelen av köket. Utanför bild till vänster finns en gammal vedspis. Överskåpen vill jag ta bort, golvet ska bytas, och väggar och tak målas vita.
 
Köket är nytt, förut var hela köket i det som nu är matrum, så nu är det betydligt mera förvaring och ytor än vad det var förut. Här vill jag sätta in kakel, väggarna ska bli vita, och så behövs en frys.
 
Innanför köket finns världens minsta vardagsrum. Även här ska väggarna målas vita, kornischerna kommer jag att behålla, och skåpet till höger får jag med på köpet, liksom taklampan i hallen. Om mina bokhyllor ryms här, så blir det här mitt lilla bibliotek, tillsammans med min lilla turkosa soffa, som just nu står i Marias pannrum.
 
Toaletten är även den liten, med helt fantastiska tapeter. Jag har hittat ett avokadogrönt handfat med tillhörande spegel och tvålkopp på en loppis, finns dom kvar nästa gång jag är dit, så är planen att köpa dom. Om handfatet inte är för stort. Tror att det skulle bli väldigt snyggt med avokadogrönt mot dom rosarosiga tapeterna!
 
Det lilla rummet uppe kommer att bli mitt sovrum, även här ska jag måla vitt på väggarna.
 
Det stora rummet uppe kommer att bli min studio, samt gästrum - här ryms mitt skrivbord, bäddsoffan och förvaringsskåp utan problem, och det kommer in en massa ljus. Ser ni förresten - vedspis härinne också! Jo, vitfärgshinken ska fram här också...
 
Planen är alltså att måla tak, väggar, trappa och träpaneler vita, och sen bo in mig, för att se om jag vill ha in mera färg och mönster. I och med att jag har så mycket konst och böcker, så är det rätt skönt med en lugn vit bakgrund, men jag gillar ju mönstrade tapeter också. All el behöver bytas ut, börjar jag riva i tapeter, så är risken stor att dom gamla kuloledningarna skadas. Byta el, och sen måla om, är alltså marschordningen.
 
Nu väntar jag på att höra av Anticimex, dom har fortfarande inte ringt. Jag vill ju ha hit dom så snart som möjligt, så att jag får klartecken att köpa huset!
 
 

Kommentarer:

1 Piglet:

Det där falska stengolvet ser ut att vara samma som vi har i köket på vår stuga :D

Det ser väldigt trevligt ut!

Svar: när jag kom in och såg tapeten i hallen, då visste jag att det skulle kännas rätt! det är trevligt nu, det kommer att bli jättefint när jag är klar ^_^
Miss Kitten Heart

Kommentera här: