skaparmåndag - julklappar

Det blir ingen målarmåndag idag, däremot en skaparmåndag! Som vanligt, så får ni se julklapparna jag gjorde långt efter julafton - dom sista paketen öppnades i lördags, så innan dess kunde jag förstås inte visa dom! I år blev det ovanligt lite handgjorda julklappar. mycket beroende på att jag inte hade någon dator. Ingen dator, inga filmer/serier/videos, inget handarbetande (och inga utskrifter av mönster heller, för den delen!). Nu när jag har dator igen, så har jag redan hunnit sticka drygt en socka, det kliar i fingrarna när ögonen är upptagna!
 
Jag virkade en filt till Maria (eftersom jag glömde att ta kort på julafton, så har hon varit snäll och hjälpt mig med foton idag, tack Maria! ^_^), jag samlade ihop ett gäng garner i färger som jag tycker passar hos henne, och så virkade jag ett enkelt (men snyggt!) sicksackmönster. Jag har faktiskt virkat en åt mig själv förut, så jag visste att den skulle bli fin, det är något med sicksackmönstret som fungerar väldigt bra!
 
Å, förresten, Maria - tvätta för säkerhets skull på ullprogram och 30°, jag kan inte svära på att det inte är ullgarner i filten, risken finns att den filtar och krymper på varmare program!
 
Till Karin gjorde jag ett par häxiga julgranspynt, det har jag gjort till henne i några år nu, i olika material och olika tekniker. Den här julen så blev det korsstygn! En korp och en häxa, två motiv som jag relaterar till henne!
 
Matilda är Karins dotter, och jag ville göra något juligt till henne också, hon har också fått julpynt dom senaste åren, men inte av det häxiga slaget. Jag frågade hur hon pyntade till jul, svaret blev "traditionellt", och mer traditionellt än mistel kan jag inte tänka mig - mistlar har ju varit med ett tag, även om dom kanske inte är supertypiskt svenska. Så jag virkade en mistel som aldrig kommer att vissna, och som folk kommer att kunna pussas under i många år. Dessutom är den helt nargelfri!
 
Och fler handgjorda julklappar än så blev det inte i år! Däremot så hittade jag en del på loppis, och till syskonbarnen så gick jag dessutom på Dollarstore och handlade (dom fick bland annat ätbara julklappar, då är Dollar bra, dom har en del roliga och billiga saker, även om jag var ute lite väl i sista sekund, det var väldigt utplockat precis innan jul), överhuvudtaget så var min målsättning billigt och personligt, som vanligt, och jag tror att jag lyckades åstadkomma det!
 
Dagens soundtrack matchar inte dagens inlägg, det är totalslut på julmusiken, det blir ingen julmusik på många månader än (däremot så hade vi faktiskt juligt besök här utanför, fast jag såg bara spåren efter dom - ett gäng renar vandrade förbi på förmiddagen!). Idag har jag spelat det här:
 
 

Kommentera här: