fredagsfavoriter - muggar, porslin, fototapeter, feelgoodtv, livskonstnärer

Jag är vansinnigt trött, jag ska lägga omkull mig på soffan och ta en tupplur med en vovve på magen. Men först så blir det några av mina fredagsfavoriter, nu när jag faktiskt kommer ihåg några grejer jag har reagerat lite extra på. Några bilder, några videos, absolut inget gemensamt tema:
 
 
Halloweenmuggar! Muggar är ju bland mina favoritsaker, jag letar alltid efter den perfekta muggen, och jag gillar muggar av alla de sorter och varianter - handdrejade keramikmuggar, roliga noveltymuggar, alla slags muggar däremellan... Jag har en liten samling julmuggar (samlingen är faktiskt såpass stor, att jag gått igenom den och bara behållit mina favoriter...), men halloweenmuggar är betydligt svårare att hitta här. Jag har en, som jag hittat på Röda Korset i Östersund (om jag minns rätt), men jag skulle önska att jag hittade flera - en liten samling vill jag gärna ha (den behöver inte vara av den här kalibern)! Jag törs inte ropa hej förrän den är ett faktum, men jag har faktiskt en halloweenmugg på väg från USA, en superfin och rolig mugg, jag hoppas den kommer fram snart och i bra skick!
 
 
Är det något jag älskar och inte kan få nog av, så är det fint gammalt porslin! Min grej är udda tallrikar inköpta billigt på loppis, det bästa med dom är när man kombinerar dom med varandra, olika färger och mönster och motiv - som på bilden ovan! Sånt här fint porslin hittar jag tyvärr aldrig (jag var på loppis igår med dom två yngsta systrarna, jag hittade inte en enda tallrik jag inte kunde låta bli, däremot en pytteliten keramikskål, den får ni se imorgon!), men i brist på egna fynd, så tittar jag gärna på andras samlingar. Och så ser jag fram emot när köket äntligen blir helt klart, med hyllor på väggen, så att jag får upp min porslinssamling där den ska vara - nu är den instoppad i hyllor och skåp, där den får plats, och mina tallrikar och skålar är svåra att komma åt, och jag får ingen glädje av att dom faktiskt är jättefina.
 
 
Ett superhäftigt alternativ till tapeter, och jag hade faktiskt inte ens tänkt tanken förrän jag såg bilden (och jag brukar ändå vara ganska bra på att komma på olika varianter på #lapptäckstapetsering") gamla foton! Jag skulle ha kopierat/skrivit ut fotona, i orignal så är dom tjocka, utskrivna på kartong, dom skulle vara betydligt lättare att tapetsera på vanligt papper, och inte fullt lika ömtåliga heller. Ett helt rum skulle kanske vara lite överväldigande, men en fondvägg, eller på ett skåp eller en byrå, riktigt snyggt skulle det vara!
 
 
Reese Witherspoon har gjort en serie, där hon besöker olika kvinnor, och pratar om deras liv, och den finns på Netflix (avsnitten är bara 20 minuter, så det är lätt att få plats med ett avsnitt här och var, även i ett upptaget liv). Jag såg första avsnittet igår, då hon träffade Dolly Parton. Jag har gillat Dolly Parton i många år, och efter programmet igår så tycker jag ännu mer om henne - hon är en fantastisk kvinna! Om resten av serien är lika mysig och feelgood, då är den riktigt bra!
 
 
Det finns äntligen ett par videos till med Rajiv Surendra på youtube, och jag tog det som ett tillfälle att sätta ihop en spellista med honom. Ja, jag har tjatat på om honom ett tag, men har ni ignorerat mitt tjat hittills - vik er för det nu, och gona ner er i soffan med något varmt och gott att dricka, och kolla igenom min spellista! Han är också en fantastisk människa, så otroligt kreativ och inspirerande, och med honom som förebild så försöker jag höja upp min livskvalitet ett snäpp (eller flera) - följer man i hans spår, så blir livet mer som ett enda stort konstverk, och inte en ändlös följd av grå vardagar.
 

Kommentera här: