målarmåndag - sjöjungfrur och sjökatter

Efter att ha skjutit på färdigmålandet av mina sjöjungfru-ATCs i några veckor, så gjorde jag dom klara igår. Äntligen! Jag tror att det var beslutet att använda bivax på dom som gjorde det, det kändes så jobbigt att dra fram grejerna. Och faktum är, att det var lite halvjobbigt att stryka på bivaxet, jag har inte gjort det på många år, knycken sitter inte riktigt i. Men det blev bra, värt det extra besväret, och en påminnelse om varför jag gillade att använda bivax en gång i tiden!
 
Det blev åtta stycken, för det var så många kort som fick plats när jag klippte ut bakgrunden. Sex till swappen, en till värdinnan, och en behåller jag själv - jag har gjort det ibland genom åren, målat ett extra kort som jag sparat i min samling, särskilt i min sjöjungfrusamling har jag lyckats göra ett extra kort och spara till mest varje swap jag varit med i. Det är kul att se hur min konst har utvecklats genom åren, och det är kul att se vad jag hittade på till alla swapparna, det har verkligen varit alla slags sjöjungfrur!
 
Jag var tvungen att plocka fram dom ur pärmen - jag trodde faktiskt att dom var fler! Den första sjöjungfrun, längst upp till vänster, är den äldsta, från sådär 2010, och den gjorde jag också med bivax - jag var definitivt mer rädd för att lägga på färg där!
 
Ett par närbilder, för att se bivaxet bättre, och glitterstrimlorna. Glittret i bakgrunden har jag bara blandat med gel medium och målat på, då sitter det som berg och inget glitter ramlar loss. Glitterstrimlorna satte jag fast med bivaxet, det är därför vaxet är tjockare över dom - jag droppade på extra vax för att få det att sitta ordentligt, och för att inget ska sticka upp ur vaxet och riskera att lossna.
 
Bivax upptäckte jag för en massa år sedan, 2008-2009 nångång, när jag gick onlinekurser med Suzi Blu. Hon hade en jättetrevlig och kreativ youtubekanal förut, men har tagit bort nästan alla videos tyvärr. Man kan hitta litegrann med henne på youtube, men det är som sagt bara en bråkdel av vad som fanns.
 
Dagens soundtrack blir på sjöjungfrutemat, jag vet inte vad ni ska göra nu (kolla upp Suzi Blu om ni gillar mixed media!), men jag ska ta och dricka te och äta nybakta shortbread cookies, jag, och skissa lite på temat Love is in the air, som är en liten konstutmaning i mail art-gruppen där jag byter (jag fick en idé igår kväll, får se om den får plats på ett ATC-kort). Man kan vinna ett litet konstpaket, det vore inte helt fel!
 
 

Kommentera här: