orkar bara titta på julkalendrar och göra småfix

Det har varit några trötta dagar, i och för sig inte så konstigt - för minsta lilla jag gör, så får jag igen det efteråt med total utslagenhet, och nu var jag in till Östersund i förra veckan, och det är förstås efter det som jag har varit så trött. Jag har haft både stora och små saker jag dels velat göra och dels borde göra (klippa gräset en sista gång innan hösten är ett stor måste!), men jag har mest legat på soffan. Av någon anledning, så var det sånt här jag orkade titta på:
 
 
 
Julkalendrar, alltså! Men samtidigt, varför inte - jag har sett dom flera gånger, dom är mysiga och roliga, som en kram för själen, när själen inte är så pigg. Som att doppa hjärnan i en kopp varm choklad! Jag tror det blir fler julkalendrar framöver, hade jag inte sett LasseMaja nyligen så hade det blivit den, nu tror jag att nästa kalender som står på tur är Dieselråttor & sjömansmöss. Månen har varit halv och orangegul dom senaste kvällarna, så att den har fått mig att tänka på ost. Precis som i Dieselråttor & sjömansmöss!
 
Jag har lyckats ta mig upp ur soffan för små fix och smått skapande: jag har virkat klart en duk med spöken jag ska ge bort i halloweenpresent, jag har sprejat en grön plastgran svart (den är min nya halloweengran, lite större än min gamla), jag har gjort några burkar läppcerat (jag köpte kakaosmör i Östersund, det gjorde underverk för konsistensen!), jag har tvättat tre maskiner (jag är på den tredje, hittills har det tagit tre dagar, tror jag...) - det är kanske inte dom livsviktigaste fixen (fast ganska viktiga, och väldigt bra att ha gjorda, särskilt tvätten, och att jag sprejat granen innan det blir kallt, och att jag virkat klart duken så att jag kan skicka paketet i tid, och att jag har läppbalsam färdigt innan det gamla tog slut - ok, det var väldigt bra att jag fick dom gjort!), men jag är ändå stolt över att jag gjort någonting överhuvudtaget!
 
Planen för veckan är att få lite mer gjort (förutom att ligga på soffan och kolla på julkalendrar...) - klippa gräs, måla ett par ATC-kort, redigera videos, ta in pelargonerna, flytta på brädorna som stått framför bron hela sommaren. På månadsplanen står att spackla klart i köket, jag hade gärna velat ha det gjort innan min födelsedag, men vem försöker jag lura, det kommer inte att hända... Men det hade varit fantastiskt skönt att äntligen få tapetserat klart, så jag kan börja leta efter hyllor någongång, så jag kan bli klar någongång! Jag smiter in en födelsedagsönskan här: jag önskar hjälp med att få klart väggarna i köket inför tapetsering! Och så önskar jag få hjälp med att ta värsta ogräset i trädgården, och med att gräva upp mina hemska hallon (dom växer vid husväggen, dom sprider sig med blixtens hastighet, och det blir aldrig några hallon på dom, även fast dom börjar sommaren full med kart).
 
Men just nu, så väljer jag att fokusera på dom grejer jag fått gjort, och att försöka att inte tänka på sånt jag behöver göra, det är bättre för själen!
 
Dagens soundtrack är en av mina favoritspellistor, den är också väldigt bra för själen!
 
 

Kommentera här: