stilbloggen inspirerar

Kläder, mode och stil för mig, är dels att leka loss, att uttrycka sin personlighet och sin smak, dels är det en evig jakt på "den perfekta garderoben", den där personliga stilen som visar precis vem man är (eller vem man vill vara). Det förstnämnda funkar min garderob som, den är något av en lösgodispåse, blandade stilar, färger, mönster - man matchar lättast genom att missmatcha, eller genom att köra samma färg från topp till tå (det enda sättet att få nån slags enlighet i min garderob)... Det sistnämnda är som den heliga graal för mig, det är otroligt svårt att uppnå på grund av flera orsaker: min ekonomi och att jag bara har råd med billigast billiga på secondhand (eller ibland har tur och får gamla avlagda kläder, många av mina favoriter är sånt som andra annars skulle hiva), min storlek och att det finns ett väldigt begränsat utbud på secondhand, och min ombytlighet och att jag gärna hade haft sådär fem garderober med fem olika stilar...
 
Med det sagt, så undrar jag om inte Stilbloggen/Karin Lind har den ultimat perfekta garderoben, hon klär sig otroligt snyggt. Enkelt, minimalistiskt, begränsad färgpalett (mycket svart!), volym (som brukar anses som no-no när man är större), roliga och intressanta former och silhuetter... Så jäkla stylish! Det är på sätt och vis mina garderobsmål, även om jag varken har plånbok eller livsstil för den sortens kläder - det får istället fungera som inspiration när jag kollar bland klädställningarna på loppis. Som mitt senaste tröjköp, en svart tröja med stora puffiga ärmar med rynk på axlarna - den hade kunnat vara en vanlig basic tröja, men detaljerna gör den till något som nästan kan kallas stylish. Det är inte allas smak, men det är ju det roliga med kläder - att uttrycka sig själv, inte att uttrycka gemene man (som faktiskt, om jag får säga det rent ut, är skittråkig och rädd att sticka ut från mängden). Med det lilla förordet, så måste ni ju få se vad jag pratar om också:
 
 
 
 
 
 
Den vida, vadlånga kjolen vill genast flytta in i min garderob (den är lätt att åstadkomma själv, bara jag fått hem symaskinen, och tyget är förhoppningsvis mycket billigare än den färdiga kjolen!), markerad midja och nedstoppade överdelar går (någorlunda) att åstadkomma med vad jag har i garderoben (kräver bara lite träning, som stor så sitter vanan djupt att gömma mage och rumpa), och  att kombinera volym både upptill och nertill (istället för det klassiska antingen-eller) tillsammans med markerad midja måste jag prova på! Jag kan inte låna Stilbloggens garderob rakt av, men jag kan låna idéer!
 
Förresten, visst är det fantastiskt att se en otroligt snygg och stylish kvinna i storlek större? Det är i och för sig sorgligt att det är så sällsynt att jag inte kan låta bli att reagera, men jag är glad för varenda en som finns. Det är så mycket lättare att ta till mig inspiration från en som ser någorlunda ut som mig!
 
Dagens soundtrack blir parisiskt chic, för det är det intryck jag får av Stilbloggens stil (newyorkskt chic skulle jag också kunna etiketta det som, men för soundtrackets skull så säger vi parisiskt!), och mer parisiskt chic än Brigitte Bardot är det svårt att bli!
 
 
 

Kommentera här: