juligt lagom till vår

 
I lagom tid till vårdagjämningen, och sådär tre månader efter julafton, så kommer det här ett julinlägg... Så går det när man inte får tummen ur, och kameran med tillhörande film ligger orörd på soffbordet, och det helt enkelt känns helt oöverstigligt att redigera en filmsnutt på 20 minuter. Eller ja, för mig som gärna drar iväg med tiden, så känns tjugo minuter som en snutt, det kändes i och för sig mycket längre medan jag redigerade - det gör det alltid! Ändå så gör jag det så lätt för mig som möjligt, klipper bort det värsta, lägger till intro och outro, så är det klart sen. Den här gången så var det alltså min jul-home tour, trots att det kändes som världens jobbigaste grej, så ville jag gärna föreviga mitt julpyntade hus, det var för mysigt för att bara plocka undan och glömma bort. Jag sköt upp filmandet tills det i princip var dags att plocka undan allt, och nu sköt jag alltså upp redigerandet tills det var dags för vår...
 
 
Jag avslutade videon med en väldigt (nu) ironisk förhoppning om att alla skulle få ett bra 2020, när jag spelade in den i början av januari så var Covid-19 inte på allas läppar än... Å andra sidan, efter det här så kan det bara bli bättre, eller?
 
Jag pysslade ihop ett juligt halsband för ett tag sedan, också helt utanför säsongen... Jag såg något liknande på en tjej i en youtubevideo, och kom att tänka på mina juliga berlocker som aldrig blir använda (jag köpte ett par juliga smyckesset på H&M för några år sedan, bland annat med en kedja och flera berlocker, men jag använder bara en berlock, i form av en paketrosett). Ett par guldiga kedjor, lite jobb med smyckestången, och halsbandet är redo att användas så fort det blir december, eller när jag börjar längta efter jul - vilket som nu kommer först! Jag funderar på om kedjan är lite lång, men jag tänkte använda det först, och se hur det känns på, det går annars att förkorta utan några större problem (förutom en massa pill, men det kan jag överleva...).
 
En annan julighet, som jag först inte kunde lägga upp för att alla inte nått sina mottagare, och som sen blivit bortglömt, är en av julklapparna jag gav bort i år. Till systrar, Sigrun och Matilda gjorde jag julgransprydnader av en björkstam, egenhändigt sågad i min lilla skog. Jag letade igenom deras facebookkonton efter bilder på familjemedlemmar och husdjur, skrev ut på vanligt skrivarpapper, klippte ut och limmade fast på björkskivorna. Sedan pyntade jag till det lite till med Poscapennor, borrade hål för upphängning, och satte fast snören att hänga upp med. Jag gillar att ge bort saker som kostar mer tid än pengar, saker som är unika för mottagaren, gärna sånt som kan sparas istället för att slita och slänga (jag gillar saker med monogram också, gärna att hänga i granen, men nu blev det foton istället för monogram - det funkar det också!). Mottagarna lät glada, så då blev jag också glad! Nu ska jag bara komma på vad dom ska få i julklapp i år, gärna något som uppfyller kriterierna ovan...
 
 
Jag glömde att jag ville tipsa om den här spellistan också, och lägger till den i efterhand. Ni som varit med ett tag, vet om att jag varit med på många Secret Santa-byten, mer eller mindre organiserade, men med skapandet som gemensam nämnare. Det är en av mina favorittraditioner till jul, och det är både utmanande och inspirerande. Det är också kul att se vad andra hittar på i sina Secret Santa-byten, som här ovan - ett gäng costubers skickade hemliga paket till varann, och filmade både vad dom skickade och vad dom fick. Temat var skapande, alla medlemmar håller på och gör historiska kläder, så det var mycket i den genren, och det var hur trevligt som helst att se vad alla fick. Jag kollade sen upp en del av deltagarna på youtube och instagram också, och hittade några nya att följa.
 
Vi kör väl på en sista julig spellista också, den sista för förra julen - eller om det är den första för nästa jul? Med tanke på tiden på året, så blir det den ojuligaste jullistan jag har sparat:
 
 

Kommentera här: