stickar brokig åttkantslappsfilt

Usch, jag är så fruktansvärt trött, jag ser fram emot en tupplur på soffan! Men innan det, så ska jag skära lite tapetlappar, så att jag kan börja tapetsera målarrummet nångång (jag började igår, men har massor kvar). Tyvärr har jag inte så mycket av dom olika tapeterna som jag hade hoppats - två av sorterna har jag bara 2-3 rutor av, däremot har jag 2-3 rullar av en annan sort. Typiskt!
 
Jag har redan hunnit sy fast en rad med stickade åttkantiga lappar på min filt - när jag stickar lappar, så har jag stickat en eller ett par lappar extra, så då räcker det till en eller två rader, utan att jag knappt märker att jag stickar mer. Här skulle jag också vilja ha större urval, så att det blir mer variation på lapparna. Inte för att filten inte blir brokig, det blir den, men jag skulle vilja ha brokigt i fler färger.
 
 
Jag plockade fram fruktskålen, för det var den största skålen jag kom att tänka på - jag vill gärna ha handarbetet inom räckhåll, och det hamnar ofta på soffbordet. Eftersom det kommer att bli lite storlek på filten, så krävs lite storlek på behållaren. Keramikskålen i fruktskålen är en garnskål som Audrey hade med sig från Kanada till mig, det syns inte på bilden, men det är en skåra i kanten där man låter garnet löpa, så att nystanet inte åker iväg.
 
 
Jag spände ut filten så gott det gick på en soffdyna, den är rätt knögglig och ihopskrynklad när den inte spänns ut. Brokig är som sagt bara förnamnet! Jag funderar på att sy/virka konturer sen, när filten är klar, jag tror att det kan bli bra med nån slags definition. Jag har gott om tid på mig att fundera och bestämma mig, det är många rutor kvar, det här är definitivt mer av ett maratonprojekt än ett sprintprojekt!
 

Kommentera här: