loppislördag - julgrejs och vintage och teattiraljer och superkitsch

Som jag lovade i förmiddags - det blir en loppislördag idag, en ganska välmatad loppislördag dessutom! Det är en samlad fyndhög, det är några loppisbesök, några traderaköp och några facebookfynd under ett par veckors tid, jag tog mig råd genom att sälja några saker på tradera. Det mesta köpte jag i Östersund i torsdags, jag hade med mig en shoppinglista, men jag tror faktiskt inte att jag bockade av en enda sak... En sak däremot, tvålkopp, DIY:ade jag ihop hemma, jag kom på att jag sett nån som hade lagt småsten i en skål, och sedan lagt tvålen uppepå, och precis så gjorde jag (fast det var småsten i ett kaffefat) - fullt fungerande tvålkopp, utan att spendera en krona! Men från dom saker jag inte köpte, till dom jag faktiskt köpte:
 
  
Det mesta samlat på en bild... Som synes, så kan vissa trender skönjas - juldukar, tekannor och burkar, porslin i allmänhet... Vi kikar närmare:
 
 
En hög med pocketböcker, dom tre översta är superkitschiga och supersnygga 60-talsdeckare. En fin mässingsskål på fot, med hängiga öron. Ett nystan naturvitt virkgarn (som ska bli julpynt i jultallen i jul, är tanken). Två teburkar storlek mindre.
 
 
Några juldukar och en ojulig duk.
 
 
En till ganska julig duk, och ett par julstjärnegrytlappar. En liten tekanna (i jul ska en hasselmus få bo i den är planen, som en del av min Alice i Underlandet-julgran) och en liten skål med handtag och pip (bra till såser och dressing och sånt).
 
  
En djup tallrik (jag är i skriande behov av såna - jag ska buda på några djupa tallrikar på tradera imorgon, dom är billiga och dom är nästan i det mönster som jag samlar på). En stor tekanna (opraktisk upptäckte jag när jag diskade den, det är väldigt svårt att nå ordentligt med diskborsten inuti - men fin är den!). En stor temugg med julmotiv. En träram (som kommer att undkomma målarpenseln, för jag tycker att den är fin som den är!). Ett par salt- och pepparkvarnar:
 
 
Inte för att jag använder så mycket såna (jag har redan ett par loppade kvarnar som jag inte använt än), utan för att dom är så fina och dekorativa - dom får mig att tänka på snöglober, såna med snö som faller när man skakar på dom. Jag funderar på om jag ska måla foten, men det hänger på om jag kan öppna pepparkvarnen - jag vill inte måla och riskera att det kommer färg på glaset. Huruvida dom kommer att användas hänger förresten också på det - om jag får upp pepparkvarnen eller inte.
 
 
En träkrans (jag tror att den kommer att förbli träfärgad, eller möjligtvis sprejad svart, och sedan hänger jag upp den som den är, med ett fint band av något slag). Och ännu en onöda jag inte kunde låta bli:
 
 
Ett superfint salt- och pepparkar. Jag använder inte sånt här, men när dom är såhär kitschsöta, så kliar det i mig att börja samla på dom. För en femma så känns det helt ok att köpa fina saker baraföratt!
 
  
Flätade julhjärtan i spån. Mässingshästar (som har tillhört ett änglaspel misstänker jag). En julstjärna som är lite undercover på bilden ovan.
 
 
Betydligt tjusigare blir stjärnan när man fäller ut den! Jag har ett gäng i mindre storlekar, och nu så har jag alltså en stor också!
 
 
Vill nån titta närmare på allt, så har jag filmat en haul-video. Där finns det förresten några saker mer än på bilderna här, och så bjuder jag på lite sammanhang dessutom. Japp, jag pratar engelska i min video, det gör jag i alla mina videos, jag har dom flesta av mina tittare utomlands.
 

Kommentera här: