fredagsfavoriter - önskelista som siktar mot stjärnorna

Fredagen är snart slut, men det är inte förrän nu som energin är här såpass att jag orkar med ett blogginlägg. Jag för min del tackar och tar emot, jag hoppas att ni känner på samma sätt! Bättre sent än aldrig, helt enkelt! Den här fredagen tar sig formen av en önskelista, en önskelista som av ett eller annat skäl är ouppnåelig: antingen har jag inte pengarna, eller så har jag inte lämplig figur, eller så är det svårt att få tag på. Jag sitter och trånar på avstånd, ungefär som när en i tonåren trånade efter skådespelare och sångare. Klart jag drömde om att ett mirakel skulle ske, men insåg förstås att det bara var önskedrömmar, precis som allting på min fina önskelista här. Eftersom jag just nu känns väldigt less på min egen garderob, och drömmer vakendrömmar om alla fina kläder som alla andra har, så har mitt fokus huvudsakligen legat åt det sartoriala hållet. En del har huvudet i sanden, jag har tydligen huvudet djupt nedstucket i en drömgarderob...
 
 
 
 
Min favoritdesigner genom tiderna är nog Elsa Schiaparelli - hon var samtida med Coco Chanel, och före andra världskriget var dom varandras största konkurrenter. Egentligen kan jag inte förstå varför - deras stil är verkligen som natt och dag, jag kan inte se deras plagg i samma garderob. Eller jo, jag gillar i och för sig båda, men jag är inte speciellt "stiltrogen"... Det minsta man kan kalla Schiap (som hon kallades) är tidlös, det är helt ofattbart hur före sin tid hon var, även nu kan man kalla en del av det hon har gjort för avantgarde. Hon samarbetade med Salvador Dalí, hon satte namn på färgen chockrosa (shocking pink) och introducerade blixtlåset i high fashion, hon gjorde hattar i form av skor, parfymflaskor i form av en torso (långt före Gaultier!), hon lekte med trompe l'oeil... Hon var nytänkande och designade med humor, och hennes kläder är alldeles underbara tycker jag! Att få tag på ett originalplagg är rätt omöjligt, men det går att sticka en trompe l'oeil-tröja, precis som hennes. Jag har velat det länge, nån gång så blir det av!
 
 
 
 
Smycken - ju blingigare, vräkigare, mer överdrivna och over the top desto bättre! Ofta är det också = dyrt, eftersom det mesta jag hittar att dregla över är äkta vara - äkta stenar och diamanter och ädla metaller. Men tråna kan man, och ibland går det att hitta helt fantastiska saker till budgetpris också - som örhängena jag fick av Suss i försenad julklapp. Helt klart blingiga och vräkiga och over the top!
 
 
Dom här bilderna representerar många önskningar på en gång - färg förstås, jag skyller på att det är våren som dragit fram lusten efter färg igen. Men också att fylla garderoben med nya kläder (allra helst egensydda, eller roliga loppisfynd), att kunna köpa lite nytt till sminklådan, och att sedan ha anledning att leka loss bland färgerna (jag har i och för sig massor av smink i roliga färger, men jag har fortfarande ingen anledning att sminka mig - det känns så bökigt att sminka mig för sminkandets skull, och sedan vara tvungen att tvätta bort det bara sådär), och att kunna förnya fötterna lite nu när snön äntligen tinar bort (när det nu blir) - av någon anledning är det just sneakers jag trånar efter.
 
 

Jag är äntligen på stickhumör igen, och jag vill sticka plagg - allra helst tröjor. Slutsatsen som kan dras av det här lilla collaget, är att jag är inne på rymliga koftor och ännu rymligare tröjor... Jag ska sticka klart tröjan jag håller på med (ena ärmen är klar!), och jag ska sticka om tröjan jag inte är nöjd med, och sedan ska jag se vad jag kan göra med det garn jag har liggande. För jag har förstås inte pengar att köpa nytt garn för, garn är inte billigt. Om jag inte råkar ha tur och fynda begagnat förstås, det händer faktiskt. Vilket förklarar att jag faktiskt har en del garn hemma, nog mycket till både en och två och tre tröjor. Och till massor av sockar! Tur det, för två systersöner har önskat sig stickade sockar - hur vanligt är det för en åtta- och en sexåring? Förresten, jag kändes inte helt sams med färgerna jag valt till min tröja, men tre av fyra bilder ovan går i en liknande färgskala. Tydligen är färgerna inte helt fel ändå...
 
 
Jag har hittat en ny favoritkanal på youtube, What Olivia Did, och den innehåller nästan allt som jag är intresserad av just nu - fina kläder och snygg stil (jag skulle gärna ta över hennes garderob, inte precis vartenda plagg, men inte långt ifrån), garderobsbesök, lite inredning... Men det är hennes kläder som först och främst får mig att serietitta på hennes videos just nu, jag gillar som sagt hennes stil!
 

Kommentera här: