förvandlade böcker och konstkurser

Jag tänkte visa de första två böckerna i Isfolketserien som jag har gjort om, lite bättre bilder, lite på närmare håll. Bok nummer tre vet jag inte riktigt hur jag ska fortsätta med, men det är ok, den får vila en stund, jag har börjat på de tre ATCs som måste skickas till USA inom två veckor. Fast jag tror att det snarare blir inom ett par dagar, det svåraste är gjort, själva ritandet. Av män. Två av korten skulle bestå av män. Och jag som är fruktansvärt dålig på att rita män, dom blir väldigt kvinnliga - att få till den manliga kantigheten är svårt! Jag försöker balansera den för mjuka munnen med en skev näsa, och så skäggväxt, men det blir lite drag king av det hela i alla fall.
 
Men ja. Böckerna. Bilder:

Det var kanske inte mitt livs bästa beslut, att göra titeln till Häxjakten prickig, den blev väldigt svårläst. Men nu blev det så, jag vill inte hålla på och kladda mer där, så att det riskerar att bli ännu värre.
 
Framsidor.
 
Baksidor. Till fjälltopparna så klippte jag ut en schablon, eller ja, två faktiskt - en till själva bergen och en till de vita topparna. Fiskarna på den andra baksidan, liksom sjöjungfruns fiskstjärt, är utklippta från en fiskbok för barn från 50-talet. Jag köpte den från tradera, vad jag missade var att den är väldigt tunn, och inte innehåller speciellt många bilder. Dom bilder som finns är fina, många färgillustrationer, men dom är för få...
 
Älghornet kommer från en bok om svenska hjortdjur som jag fått (tack Renee!), fjärilsvingarna är i metall, och klänningen är av silkespapper från TGR (tack Anna!). Det är något jag gillar med mixed media, att blanda material, men också att blanda material från olika håll - på så sätt så får man med inte bara olika material och texturer, utan minnen också. Sånt gillar jag!
 
Som sagt, fiskstjärt från en bok, washitejpen är de bästa sorterna jag har hittat, dels från Ica (hittade två trepack, en med gröna mönster och en med svarta), dels från leksaksaffären (jag kommer tyvärr inte ihåg märket), ofta så fäster inte washitejp speciellt bra på målade ytor (eller överhuvudtaget ibland), men dom här sitter jättebra. Förresten. När jag nu googlade för att se om jag kunde hitta märket på tejpen, så ser jag att washitejp blandas ihop med decotejp. Washitejp är samma sak som papperstejp, det är som maskeringstejp med fina färger och motiv. Decotejp är som vanlig tejp, alltså plastig, men med motiv. Jag samlade på såna för sådär 7-8 år sedan, jag har gjort mig av med det mesta, utom min Cram Cream-tejp, dom är för söta för att ens användas.
 
En annan sak: jag ska vara ledare för en målarkurs ett tag framöver. Roligt, men oj så nervöst! Jag har aldrig sett mig som en speciellt bra lärare, jag har svårt att förmedla till andra sånt som jag själv tycker är självklart och enkelt. Första steget är i alla fall att anteckna en massa, för att när jag väl är på plats, så kommer alla tekniker och sånt att flyga ut ur huvudet helt och hållet. Så ja, anteckningar, dels nån slags kursplan, dels sånt jag vill lära ut. Jag får ta en blädder i mina böcker också, påminna mig om sånt jag inte använt på ett tag. Jag har tittat trånande på fina kalendrar, men inte tyckt att jag behöver någon, jag har inte mer att fylla dagarna med, än att jag kan skriva upp datum på fusklappar. Men nu så kanske, dels för att hålla reda på datumen, men sen också vad som ska kommas ihåg utöver det. Som olika tekniker, eller vad det nu kan bli. Jag är lite sugen på att lära ut hur man binder en enkel art journal också. Vi får se.
 
Och apropå kurser. Jag hittade den här videon hos Wonderstrange Arts i morse, och oj vad inspirerande! Jag skulle väldigt gärna vilja gå en kurs hos honom! Det är inte speciellt troligt att det kommer att hända... Däremot så kan jag lära mig att binda kopiska art journals - dom han lär sina elever är så himla fina, jag vill också kunna göra nåt sånt!
 
 
 
A closer look on my first two altered books. Also, I´m teaching an art course, beginning next week. I´m excited, but also very nervous. And speaking of art courses, I would love to do this art journalling workshop, it looks amazing! But since that probably never will happen, at least I want to learn how to bind my own coptic journals.
 
 
 
 
 

Kommentera här: