fredagsfavoriter - en blandad inredningskompott

Dom senaste veckorna har min skalle, och mina hyperfokus, varit stökigare och skiftat snabbare än på länge - jag hinner inte ens fastna för en sak, innan intresset fångas av nästa. Det är superjobbigt! Bland det roligaste som finns, är att verkligen förtjupa mig i ett hyperfokus, att låta det ta över mitt liv en stund (matchas det dessutom av en energiboost, då finns inget bättre!), men när det ibland inte ens går en dag innan intresset skiftar, då är det bara jobbigt, det stjäl en massa energi, jag får en massa påbörjade serier/filmer/böcker som ofta inte ses/läses färdigt, jag lånar en hög med böcker på bibblan och lämnar tillbaks dom olästa, och jag hinner aldrig påbörja några projekt (det är då som sockstickning i soffan kommer bra till hands, det funkar för det mesta - att sitta i soffan med tomma händer, det funkar aldrig!). För många så låter det som ett fjantigt problem, men för mig så känns det inte fjantigt alls, det känns som det kryper myror både i skalle och i kropp!
 
Något som ofta kan funka ändå, är att titta på inredning, en hemma hos-video här och där, och en massa instagramskrollning (jag följer många konton för deras fina hem). Ibland blir jag frustrerad för att dom har det så fint, och jag vill också kunna fixa fint hemma, och jag vill också hitta såna fina loppisfynd, och jag vill också vara så händig (eller ha energin att orka göra saker, som jag hade förr i tiden) - det är såna gånger som jag saknar en partner, en praktiskt lagd partner, med en massa verktyg och en snickarverkstad! ^_^
 
Idag så blir det alltså inredning (skrollar ni tillbaks i bloggen, så kan ni istället se andra grejer som jag fastnat för den senaste tiden, ifall inredning inte är eran grej!). Som vanligt så är jag spretig även i min inredningssmak, det är så mycket jag tycker är fint! Mina gemensamma nämnare brukar vara vintage och retro och secondhandfynd, växter och textilier, böcker och konst, färg och mönster, och massor av personlighet! Och kollar man på bilderna nedan, så blir det väldigt tydligt att jag gillar schackrutiga golv också!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hemmen i videosarna nedan är lika spretiga i stil! Den översta är en favorit - jag älskar engelska hem i den stilen, massor av mönstrade tapeter och textilier, massor av pryttlar och konst (fast inte så att det känns rörigt och stökigt, utan både konst och pryttlar är genomtänkta och grupperade), massor av växter och böcker, en massa gamla grejer och lite nya... Såhär skulle jag vilja att mitt hem såg ut - väldigt brittiskt! Dom följande två videosarna är från samma hem, men dom visar lite olika rum, och olika detaljer när dom visar samma rum. Det är på många sätt otypiskt för vad jag brukar tycka om, samtidigt som många av detaljerna är precis sånt jag brukar tycka om.... Det tredje hemmet är också brittiskt, fast nästan minimalistiskt om man jämför med det första (fast inte ett dugg minimalistiskt jämfört med "vanliga" svenska hem), men fortfarande jättefint! Det sista hemmet har jag delat videos ifrån förut, men just den här är ny - att jag fortsätter att dela samma hem, beror på att det är en favorit! ^_^
 
 
 
 
 
 
Annars då? Ja, det är midsommarafton idag, det märks på annat håll (det syns på facebook och instagram!), men inte hos mig. Eller jo - jag plockade faktiskt in en midsommarbukett till köksbordet, jag ställde den i ett av morgondagens loppisfynd (loppisfynden får ni alltså se imorgon, blombuketten får ni se på söndag!) - på något sätt måste det ändå få synas att det är midsommar! Annars så har jag hållit på och tvättat hela dagen - första maskinen satte jag igång vid halv åtta imorse, och nu kvart över fyra så håller den tredje maskinen på att centrifugera, det tar en evighet att tvätta en maskin, ja åtta timmar för tre maskiner! Jag hade väldigt mycket tvätt idag, så jag har hållit på att vänta in en dag utan regn, men jag misstänker att jag måste lämna tvätt ute inatt, så det är tur att det inte ska regna förrän på söndag nästa gång! Imorgon blir det inte heller något midsommarfirande, då ska jag roa mig med att klippa gräs... Som tur är, så tar det inte åtta timmar i alla fall! Det som är jobbigast med det, är dom jäkla krypen - myggorna, och broms när det är dags för dom! Hade det inte varit för dom, så hade det ändå varit rätt ok att klippa gräs, inte kul, men rätt ok, särskilt som att jag brukar passa på att lyssna på podcast under tiden. 
 
Nu ska jag strax gå ut och hänga sista maskinen, och så kan jag sedan äntligen ställa tillbaks tvättmaskinen (jag måste dra ut den för att komma åt vattenslangen, så den står framdragen på golvet när jag tvättar, och när jag tvättat klart så kopplar jag loss vattenslangen och skjuter tillbaks tvättmaskinen intill köksbänken igen - ibland känns det som ett jäkla bök!), det känns alltid väldigt bra när den står på plats igen! Eftersom det är midsommar, så spelar jag förstås midsommarmusik! Inte små grodorna och sånt, förstås, utan sånt här (igår var sommarsolståndet, en av häxornas stora högtider, som också kallas Litha):
 
 

Kommentera här: