fredagsfavoriter - halloween

Det är nedräkning till påsk, det är vår (och det är förstås jättehärligt!), men vad jag gör just nu är att längta till Halloween... Fast jag är så glad över att dagarna är längre och kvällarna är ljusare och att det börjar vara lite värme i luften, så längtar jag samtidigt till oktober, till mörka kvällar och tända ljus och en massa ljusslingor och hösten som börjar gå över i vinter, och allt halloweenmys, med pynt och halloweenmusik och hallowenfilmer/-serier... Förr var det julen som fick mig att känna såhär, men dom senaste åren har julen inte gjort mig lika glad som förr, julhumöret har aldrig riktigt inställt sig, och jag har inte ens haft lust att julpynta, lyssna på julmusik, kolla på julfilmer - Halloween har helt tagit över för min del! Jag ser fram emot att måla vardagsrummet, det kommer att bli min stora året-runt-Halloween-kick, men jag fyller livet med små halloweenkickar hela tiden. Som den här veckan, då jag har kollat igenom en massa halloweenvideos på min titta-senare-lista på youtube. Självklart så hittade jag en massa som jag gillade där! Allt hamnar inte här, bland mina fredagsfavoriter, en del fick bara flytta in på min halloweenspellista (kolla där om ni också vill ha mer Halloween fast det snart är påsk!).
 
 
Muggar är något jag alltid har varit svag för, jag vet inte hur många muggar jag ägt (och senare gjort mig av med) genom åren - det är i år 30 år sedan jag flyttade hemifrån, det har blivit många muggar under dom trettio åren! Halloweenmuggar är en favorit, tyvärr så är dom svåra att hitta här, jag har hittat en på Röda Korset en gång, och jag fick en halloweenmugg från USA i höstas, och det är allihop... Gissa om en sån här halloweenmuggsamling får mig att nästan dregla av habegär!
 
 
 Jag gillar halloweenpyntandet i den här videon, för det var relativt enkelt och nästan elegant, det fick mig att tänka Dark Academia, men det är inte därför den här videon är en favorit! Ca 5 minuter in i videon, så visar hon en grej som hon samlat på sig, och jag kan inte fatta att jag aldrig ens tänkt tanken, och jag som dessutom gillar fint dukade bord! Ni vet såna plåt-/nysilverbrickor som man kan hitta på alla loppisar? Hon har samlat ett gäng, modellerna är udda, men hon har hållit storleken ungefär lika, och så använder hon dom som undertallrikar när hon dukar sitt halloweenbord, och det är så fint! Jag blir faktiskt så inspirerad, att jag tänker hålla utkik på loppisar framöver, hittar jag fina brickor i bra storlek till bra pris, då slår jag till! Jag behöver ingen stor samling, jag har inte några stora middagar här hemma (jag har i och för sig inga middagar alls, och själv äter jag i soffan framför datorn...), men några stycken vill jag gärna ha ändå!
 
 
 
Under tiden fram till Halloween, så tittar jag gärna på videos med folk som är ute och kollar efter halloweengrejer i butikerna, men jag såg visst inte alla videos i höstas, utan hittade nu en med Midge Munster som jag inte hade sett innan. Hon säger i videon att det var väldigt urplockat i butikerna (det var väldigt mycket som inte levererades till butikerna heller, pga covid, sånt kom fram efter jul, och såldes med typ 70% rabatt - värt att vänta på, kan jag tycka, och skillnad mot här, där Dollarstore inte ens hade någon rea på halloweengrejerna, jag som väntat och hoppats kunna köpa en skelettpiñata för halva priset...), men jämfört med hur det ser ut hos oss, så ser det ut som rena rama halloweenhimmelriket ändå! Kul också att kolla på videon och se om jag hittar några av grejerna som jag fick i mina halloweenpaket i höstas, jag såg bland annat en "Happy Halloween"-pumpa och en trolldrycksflaska, som nu bor hos mig och längtar till att få komma fram i höst!
 
 
Jag har skrivit mer än en gång om att jag gärna velat skaffa mig en ny tarot- eller orakellek (här och här till exempel), men det har inte blivit så mycket mer än att önska (eller jo, jag har faktiskt köpt två Jolanda den Tredjes tarot, den nya versionen köpte jag i somras, och den äldre, som jag ångrat att jag sålt, hittade jag på Röda Korset i höstas). Något jag inte har, men gärna skulle vilja ha, är en Halloween/Samhain-lek, jag har haft några förr (ett par av dom är med i videon ovan), men sålde dom när jag sålde av större delen av min tarotsamling (att vara fattig är skit, allting man äger må man till slut se som möjliga inkomstkällor). En som jag verkligen ångrar att jag sålde, och som jag nångång i livet hoppas köpa igen (liksom med Jolandas tarot), är Halloween Tarot, den är så kitschig och färgglad och retro och halloweenig, precis den sortens Halloween som jag gillar!

 
Jag tror aldrig att jag haft någon Polly Pocket, jag var nog för gammal när dom kom (jag googlade, dom kom 1983, då hade jag slutat leka med leksaker redan), men alltså, den här! Jag som älskar miniatyrer, och familjen Addams, och spooky saker i allmänhet, jag VILL HA en sån här! Den är handgjort, och det skulle säkert gå att återskapa något liknande. Fast å andra sidan - den är pytteliten, vet ni hur pilligt och svårt det är att göra pyttesmå saker?
 
 
Ok, kroppsdelar är väl kanske inte halloweenigt direkt, även om dom ofta är en del av halloweendekoren (dödskallar, skelett och anatomiska hjärtan, tex), och dom här galet söta mjukisorganen skriker inte direkt Halloween. Å andra sidan, varför inte? Tillhör man dom som gillar pastel goth och creepy cute, så är dom rätt klockrena! Jag tycker bara att dom är bland det sötaste jag sett på länge, och det är nästan tur att jag inte har råd att köpa någon av dom. Hur skulle jag kunna välja bara en? Livmodern, vulvan & vaginan och äggstocken, förstås, gallblåsan och magsäcken, med tanke på att jag har tagit bort mina egna (eller ja, lite magsäck har jag kvar, en snutt bara), lungor, tarm och hjärna, med tanke på att mina egna är rätt dåliga och behöver uppbackning...
 
Självklart så avrundar jag med en halloweenspellista, jag har lyssnat på halloweenmusik dom senaste dagarna, och jag gillar det!
 
 

Kommentera här: