hej hej torsdag, eller berättelsen om en utmattat hjärna

Vill man uttrycka sig mer diplomatiskt, så kan man kalla det för filter, och inte för oputsat fönster, men såhär ser i alla fall utsikten ut från mitt köksfönster - det ser mest grönt ut på bild, men det finns blommor där! Nejlikrot (dom rödorange blommorna), vårkrage (dom gula) och akleja (kolla efter en rosa fläck på vänsterkanten) blommar nu, annat har blommat över, och en del blommor har inte ens satt igång än. Jag har fortfarande inte täckt mittendelen av rabatten med kartong, men nu när jag har bensin i bilen kan jag åka och hämta sten att lägga på kartongen, så det blir förhoppningsvis ett projekt för helgen. Gräset som växer högt i rabatten gör onekligen att det ser väldigt stökigt ut!
 
I förrgår var jag ju på utflykt med Malin (och Hanna, det sade jag aldrig igår, men hon var också med!), och efter det var vi in på några loppisar också. Igår åkte vi in till Östersund, hon skulle ändå till tåget i dagarna, så genom att åka till stan, så slapp hon ta bussen. Planen var att gå på loppis och att kanske hitta på något utflyktigt också, men det blev inte så mycket mer än ett par loppisar och thaimat - jag lämnade Alice i Malins mammas lägenhet, hon är inte van att vara där, och hon är inte van att vara själv, så jag var stressad för hennes skull, och ville inte lämna henne där själv onödigt länge. Dessutom så var varken jag eller Malin i superskick, så en rätt kort dag var precis vad som behövdes. Jag skäms för att berätta hur stekt min hjärna var, men gör det ändå - jag vet att det finns dom som läser det här som kan relatera, och andra kanske bättre kan förstå hur pass illa utmattning är. Jag är inte världens bästa bilförare, men hyfsat säker ändå, jag stressar inte upp mig och kör efter min förmåga och efter väder och väglag, men igår inne i stan så lyckades jag köra mot enkelriktat mer än en gång, köra mot rött ljus, och så svängde jag in på gården hos Malins mamma, men missade infarten och svängde in för tidigt, där man alltså inte ska köra... Och det är vägar som jag kört många gånger, men hjärnan var som sagt helt avstängd, jag funkade överhuvudtaget inte alls - att åka in till stan efter att vi var ute dagen innan var en riktigt dålig idé... Det gick bra sen, när jag åkte därifrån, när jag slapp köra inne i stan, men jag var vansinnigt trött, och somnade på soffan direkt jag kom hem.
 
Jag var förresten in till Suss en sväng också, på vägen hem, jag hade gärna stannat en längre stund än en snabbis, men Alice satt i bilen och väntade, hon behövde komma hem, dagen var jobbig för henne också, och jag var som sagt helt slut, jag höll på somna medans jag satt och fikade rabarberkaka hos Suss (så god!). Hon bor på bondgård, dom har kor, grisar, hästar (med ett alldeles nyfött föl!), höns, kalkoner, katter och hundar, och det blev bara en titt på hönsen och kalkonerna, och hundarna förstås - dom såg till att jag tittade på dom ordentligt! ^_^
 
Så egentligen borde jag lägga omkull mig nu, och inte röra mig ur fläcken, men jag måste tyvärr åka in på byn - jag har helt tomt i skåpen (vilket i och för sig inte är ovanligt, jag skulle överleva det den här gången också), men jag måste också köpa hundmat, och det går inte att skjuta upp. Jag måste också justera glasögonen bakom öronen, dom skaver lite, och det vill jag inte heller gå med ända tills på måndag, det är inte så skönt. Så jag måste alltså ut och köra en sväng idag också, men en betydligt kortare sväng än igår, och vägen kan jag mest utantill, och det hjälper! Men sen, sen ska jag bara ta det lugnt och vila upp mig hela helgen! Ja, förutom att jag kanske ska fixa rabatten då, men annars blir det absolut viloläge!
 
Dagens soundtrack blir min peppigaste spellista, det kan behövas för att hålla mig på benen! Det är förresten perfekt väder idag, långkjol, bara ben och stickad tröja är lagom klädsel, det är alltså inte speciellt varmt ute, och ganska grått och regnet hänger i luften, bra alltså för att hålla huvudet någorlunda klart - det ska bli riktigt varmt i helgen, det hade varit jobbigare!
 
 

Kommentera här: