klagar och beklagar

(Bilden är sen i vintras, men den är någorlunda relevant för dagens inlägg, jag lovar!)
 
Jag var in på byn igår, planen var att åka på tippen med däck, att gå på bibblan, att gå på Röda Korset och att gå på Konsum. Planerna gick det si och så med...
 
Jag har (haft) en uppsättning sommardäck som har legat på gården länge, säkert tre år, kanske mer, och igår tänkte jag åka in med dom på tippen. Till att börja med, så fick bara två följa med, dom två som rymdes i skuffen, för däcken var rätt äckliga efter att ha legat ute i flera år - bland annat så låg det en död, halvupplöst mus intryckt i fälgen på ena däcket.... Så att ta in dom två sista däcken i bilen var definitivt inget alternativ! När jag kom på tippen, så visade det sig att dom inte tog emot däck! Dom tipsade istället om däckfirmorna inne på byn, och jag började förstås med att åka dit där jag brukar byta däck, men dom hade precis stängt för lunch när jag kom dit. Jag var på väg att åka hem med däcken kvar i skuffen, när jag kom ihåg att det finns en däckfirma till, och dom hade öppet, och dom tog emot mina däck. Så till slut, så slapp jag åtminstone två däck! Och nu vet jag var jag ska åka med dom två återstående däcken också! Men det var ett bök, att bli av med gamla bildäck, och om ni liksom jag inte visste, så vet ni det nu - bildäck går inte att lämna på tippen!
 
Och apropå tippen, så kollade jag förstås återbruksboden, och för första gången på länge så var den rätt fullproppad! Jag fyllde en liten kartong med grejer, men mest bara till dasset - till mig själv hittade jag några pärmar och en, eventuellt två kokböcker, och en Gröngölingsbok (som ska på dasset när jag läst klart den) - jag har alltid, av någon anledning, trånat efter Gröngölingsböckerna! Det fanns lådvis med böcker där, och jag tyckte det såg lovande ut när jag hittade en Donna Tartt-bok och en CS Forster-bok (tyvärr ingen av dom jag är ute efter) i den första lådan, men tyvärr så var det inget annat av intresse, inte för mig i alla fall. För den som inte har lika specifika krav på böcker, så kan jag rekommendera en tur på Lia, återbruksboden är som sagt full med böcker, plus en massa annat!
 
Jo, inne på byn sen, där var både bibblan och Röda Korset stängda, så det blev inget av med det. På lördag är det auktion här i byn (med endast kontant betalning), och jag tänkte ta ut en hundring till dess, men på bankomaten kan man som minst ta ut 200 kr, och i mataffärerna kan man inte ta ut pengar längre, så jag fick åka hem utan pengar... Så värdelöst!
 
Och jo - jag skulle ju köpa en skvätt bensin till gräsklipparen också, men jag glömde dunken hemma... Så turen till Ström var halvt om halv ogjord...
 
Från rena klagande, till ett mer sorgligt beklagande:
 
Jag hade ju ett häckande par tornfalkar i en tall på gården, det har varit så roligt att se dom - jag fick ju följa med hela vägen, från hannes uppvaktande, till parning, till ruvning, till ungarnas födsel och föräldrarnas matande. Tyvärr fick jag vara med på slutet också - en dag hörde jag ett fasligt liv ute, dels på Alice härinne, dels på kråkorna ute, och jag såg en kråka som satt ute och åt på något. Jag gick ut och kollade, den åt på en tornfalksunge. En eller ett par dagar senare var det samma oliv, men jag gick inte ut och kollade den här gången. Och sedan dess har jag inte sett skymten av tornfalkar här... Skitkråkorna åt upp alla ungarna... Så jag är inte speciellt sams med kråkorna just nu, och jag är så ledsen att falkungarna inte klarade sig, jag såg så mycket fram emot att få se dom växa upp.
 
 

Kommentera här: