fredagsfavoriter - tordyvlar som flyger, ett färgglatt hem, fina dukningar och trädgårdsomgörningar

 Idag blir det bara några fredagsfavoriter, knappt en handfull ens (jag har ett sockerkaksexperiment i ugnen, hoppas att det blir en till favorit, jag har i lemongrass tea latte och matchapulver i smeten, jag har provat dom var för sig förut, men aldrig tillsammans - smeten var god i alla fall, så jag har hopp!), men det är så ibland. Eller jo, jag har ännu en favorit i verkliga livet - jag har ju köpt mig en ny mobil, istället för min gamla som jag tappade i asfalten, den är betydligt piggare och gladare än min gamla!
 
 
Tordyveln flyger i skymningen av Maria Gripe är en av mina absoluta favoritböcker, men innan den blev bok så var den radioteater, och den radioteatern har jag letat efter. Och jag vet inte om jag har letat dåligt, eller om det är relativt nyligt, men nu finns den att höra på Sveriges Radio, och jag ser fram emot att lyssna på den (jag som inte klarar av att lyssna på böcker - fast radioteater och ljudböcker är iofs helt olika)! Och till min stora glädje, så ska den dessutom spelas in som TV-serie!
 
 
Ett färgglatt hem som jag blir alldeles glad av, och inspirerad till att göra om här hemma igen! Fast det blir jag å andra sidan av mest vartenda fint hem jag ser! ^_^
 
 
Jag älskar fina dukade bord, och Quintessence har filmat några av mina favoritbord, dom är allihop med på den här spellistan! Det är så roligt att duka fint, med fint porslin och fina textilier, men jag har ju aldrig någon som hälsar på, och det känns helt meningslöst att duka fint bara till mig. Så jag har samlat på mig lite dukningsskatter, men dom får nästan aldrig komma ut och leka. Eller jo, porslinet använder jag förstås, jag måste ju ha något att äta på, fast jag sitter i soffan framför datorn!
 
 
För flera år sedan, så såg jag en trädgårdsserie som jag verkligen gillade, men jag kommer inte ihåg vad det var för serie - den var engelsk, och det var trädgårdsmakeovers hemma hos vanligt folk, men det finns flera serier som kan beskrivas precis så. Men jag hittade Love your garden igår, och jag undrar om det inte var den serien jag såg? Den är trevlig i alla fall, se den om ni hittar den!
 
Jag har faktiskt inte lyssnat på den här spellistan än, jag lyssnar för det mesta på väldigt lågmäld och diskret bakgrundsmusik, och det här låter som att det är precis tvärtom mot det. Men det låter som något jag skulle gilla en dag då jag inte spelar musik som läs-soundtrack, och ni kanske också skulle gilla den!
 
 
 

Kommentera här: