fixat på dasset

Jag fortsätter på veckans lilla loppistema! Igår gjorde jag något som jag tänkt göra det senaste 1½ året - jag fixade hyllorna ute på dasset! Eftersom jag tar vad jag har när jag fixar här hemma, så hade jag nån slags spånskiva när jag satte upp hyllor på dasset för några år sedan, och dom har bågnat med tiden, så det var det som skulle fixas. Och det var inget jättestort fix, men det var stort nog för att jag skulle skjuta på det hur länge som helst. När jag väl gjorde det, så fick jag dels brottas med brädor som jag lyckats såga aningens för långa (det finns ingenting rakt på dasset, precis som inne i huset), dels så fick jag slåss med en geting (jag hittade ett par getingbon under en hylla, men jag trodde att det var förra årets, så jag tog helt enkelt bort dom, och sen dök getingmamman upp, och hon saknade sina bon...), den fångade jag till slut under ett glas, och så fick den vänta där tills jag var klar.
 
När hyllorna var fixade, så kom det roliga - att packa upp lådor och påsar som jag fyllt på dom senaste två åren, massor av gamla retrogrejer! Jag har fortfarande en del kvar inne, jag vet inte hur jag ska få plats med dom grejerna, men jag ska göra ett försök - det vore så skönt att slippa ha lådor stående i köket!
 
En gång i livet så ska det här bli en retroloppis, men inte än. Däremot, om någon skulle befinna sig i mina trakter, så får ni gärna komma och ta en kik! Det mesta är 80-tal och äldre, det finns några nyare grejer också, men dom är i minoritet, det här är alltså dasset för oss som gillar gammgrejer!
 
Nu ska jag bara vänta in en torr och lagomt varm dag, så ska jag göra något åt gräsmattan också (jag hade en sån dag häromdagen, men då hade jag inte orken istället - det måste tyvärr matcha ihop, både ork och väder...), jag tror att lördagen ser lovande ut! Fördelen med att äntligen få gjort sånt som skulle ha gjorts för evigheter sen, är att det känns väldigt bra när det väl blir gjort!
 
Dagens soundtrack blir också på retrotemat:
 
 

Kommentera här: