tjusiga tisdag - hålkrusmuddar

Efter sådär ett par månaders stickning (inte kontinuerligt, utan lite till och från), så är mina hålkrusmuddar klara! Hålkrusmönstret är inspirerat från vävningens hålkrusmönster (och nu fick jag lära mig, att gardinerna jag köpte i vintras, dom har inte knypplade spetsar som jag trodde, utan är vävda i hålkrus!), och är ett jättebra sätt att sticka mönsterstickning i flera färger, utan att behöva sticka med mer än en färg i taget! Såna här muddar har jag gjort förr, mer än en gång (för jättelängesedan så gjorde jag tex ett par till Maria, jag tänkte att dom skulle passa till hennes fuskpälsvinterjacka, och det gjorde dom!), men det är första gången jag gör dom i sånt här mjukt och lyxigt garn, babyalpacka och silke. Garnet är en rest från spökmössan jag stickade i höstas, och det är också anledningen till att bottenfärgen är vit och mönsterfärgen svart - helst hade jag gjort tvärtom, men jag trodde inte att garnet hade räckt då. Men det är ok ändå, som det blev! Jag håller ju på att lägga till halloweeniga detaljer i garderoben, spökmössan är en klar ledtråd där, och dom här är inte direkt halloweeniga, även om färgskalan är rätt, men det är något med hålkrusmönstret som får mig att tänka på spindelväv, och jag funderar faktiskt på att virka ett par spindlar att sy på på muddarna! Jag får se - det här garnet var inte ett dugg roligt att virka med (jag virkade kanter på muddarna, för att få dom att sitta bättre, utan kanter så ville dom rulla upp sig).
Å, om det råkar vara någon som försöker sig på att sticka egna hålkrusmuddar, och så ser dom inte ut så fina och prydliga som mina, så kan det vara bra att veta att mina var inte heller såhär prydliga till att börja med. När jag stickat klart dom, så blockade jag dom, det vill säga blötte dom, kramade ur vattnet, drog ut dom till rätt form och storlek på en handduk, rullade in dom i handduken och lät dom torka (efter ett par dagar var dom fortfarande inte helt torra, så då tog jag ut dom ur handduken och lät dom hänga på en stolsrygg, dom var då torra nog att fortfarande hålla formen). Att blocka stickat gör underverk för hur dom ser ut, från att se ganska taffliga och handgjorda ut, så ser dom ut att vara gjorda av ett stickningsproffs. Ja, det gäller inte bara dom här muddarna, utan allt stickat!
 
Den ena änden på mudden är kortare, och den andra är längre, och det är faktiskt en supersmart detalj! Man kan ha den såhär, med den längre änden över handleden och den kortare över handen, då blir den som ett par långa tröjmuddar. ni vet, såna som man drar ner över händerna när man fryser.
 
Vänder man dom åt andra hållet, med den långa änden över handen, då blir det som halvvantar istället, ifall fingrarna behöver lite mer värme. Jag gillar saker som är flexibla och kan användas på mer än ett sätt!
 
Just nu har jag absolut ingenting som kan hålla händerna upptagna, jag måste sätta igång att måla ATC-kort, det är en bra anledning att inte börja på något annat - det funkar ibland att lova mig själv det som känns roligare som en belöning, efter att jag är klar med det som jag inte alls är på humör för att göra egentligen. Men samtidigt - precis allting jag gör med händerna just nu gör ont, så inte ens sånt jag tycker är roligt och som jag vill göra, känns speciellt frestande att sätta igång med, inte ens när det kryper i kroppen av att göra ingenting, som det alltså gör nu. Jag hatar att inte ha något i händerna, jag blir fruktansvärt rastlös, och istället så fipplar jag med mobilen alldeles för mycket. Å andra sidan, så får jag ont i händerna av det också...
 
Å, jag kom ju på - jag håller på att vänta på att få sätta igång med att måla halloweenpynt! Jag ska måla klart ATC-korten, sen ska jag måla halloweendekorationer i trä!
 
Jo, jag funderar på om jag inte ska ta och beställa tid hos läkaren, men tänk om han säger att det är reumatism, och att det inte går att fixa, och att det bara kommer att bli värre, tills jag inte kan använda händerna längre? Då känns det bättre att gå omkring att inte veta alls, för då kan jag tänka att händerna bara är överansträngda. Å andra sidan, så kan det vara något som går att åtgärda också, men finns det några ledproblem som går att bota? Eller är det bara lindra som gäller?
 
Nej, slut med deprimerande handtankar, vi kör ett soundtrack istället! Jag framhäver muddarnas spooky sida med en halloweenspellista:
 
 

Kommentera här: