målarmåndag - rosa katter

Dom senaste veckorna har jag fått klart inte mindre än två beställningar (dom här och den här), och det känns enormt bra! Det tar alldeles för ofta alldeles för lång tid för mig att måla något, ibland har jag superflyt och jag kan måla ett ATC-kort på en grisblink, men det händer alldeles för sällan. Oftast så är det en kamp, och det tar tid, och det är ofta inte ens roligt längre då (och det är en stor anledning till att jag aldrig kommer att kunna leva på att måla, om inte ett mirakel sker över en natt, och jag kan sälja en tavla för en halv miljon eller så - då räcker det med att sälja en om året!), dom här tavlorna tog "bara" sådär tre månader (att jämföra med babusjkorna, som tog 8-10 månader), den mesta tiden gick åt bakgrunden, själva katterna satt jag en hel dag och sträckmålade. En sak som försvårar, är förstås storleken - dom här tavlorna är 30x40 cm/styck, jag är van vid att måla 6,4x9 cm - det är stor skillnad, och det är verkligen en utmaning att fylla ut en så mycket större yta! Men nu är kattavlorna som sagt äntligen klara, mottagarna blev jättenöjda, och då är jag också nöjd! Eller ja, halvnöjd - nu när dom är klar, så ser jag förstås saker som jag hade velat göra annorlunda, men det är vad det är. Och dom är i alla fall bättre i verkligheten än på bild. Och som sagt, mottagarna är nöjda!
 
Nu har jag bara två uppsättningar ATCs att måla, det känns bra att vara på hemmaplan igen!
 
Ena bilden är tagen i skuggan, den andra i solen, jag kan inte bestämma mig för vilken som stämmer bäst med verkligheten, så jag lägger upp båda!
 
Och så en närmare titt på dom båda tavlorna!
 
Det här är förresten föremålen för mina målningar - även om jag gör "fantasiporträtt", alltså inte speciellt realistiska, varken i färg eller stil, så försöker jag ändå få in så mycket likheter jag bara kan. Och eftersom mottagarna kunde skilja katterna åt, så lyckades jag helt ok med det, så det är bra!
 
Idag ska jag ut och köpa maskmedel till djuren, inte det mest glamourösa man kan spendera pengarna på, men rätt nödvändigt när dom är ute om dagarna... Jag hade gärna velat vara in på bibblan, jag har ett par böcker jag ska kolla efter, men bibblan har stängt på måndagar och fredagar på sommaren, så det blir inget av det. Jag ska kolla Röda Korset om dom fått in några pocketböcker istället, det låter helt orimligt, men trots mina sex bokhyllor (med råge!), så börjar jag ha ont om böcker att läsa... Och så ska jag på tippen, jag har skuffen full med grejer som ska till återbruksboden. Eller ja, ett par mattor kan jag lämna på Röda Korset, men resten är inte i skick att säljas, och böcker tar dom inte alls emot nu, förutom pocketböcker (som dom lider brist på). I onsdags fanns det massor av grejer i återbruksboden, jag är självisk nog att hoppas på att dom grejerna är borta, och ersatta med andra grejer, grejer som är precis vad jag är på jakt efter!
 
Dagens soundtrack blir på dagens rosa tema:
 
 

Kommentera här: