hej tisdag!

Jag har sånt här fint besök nångång ibland, men jag hinner sällan ta fram kameran, och ännu mer sällan så hinner jag ta fram kameran när den är såhär nära. Den här räven har varit förbi några gånger, men annars så tror jag att det är föräldrarna jag har sett tidigare - det här ser ut att vara en unge, den ser typiskt tonårsgänglig ut. Mina katter vill inte ha rävar på deras revir, och dom jagar bort dom när dom ser dom - det var precis det som Selma gjorde här också. Inte mindre än två gånger, för den kom tillbaka efter första gången. Jag lyckades dessutom fånga andra gången på film! Kika här om ni vill!
 
Annars, vad mer? Jag har klippt gräset på framsidan, det behövdes, och gräset vid vedbod och dass, det behövdes ännu mer. Baksidan behöver klippas igen (jag kunde inte klippa speciellt kort sist, så nu är det rätt långt igen), men jag orkar inte idag. Det ska bli regn ett par dagar, och åtminstone uppehåll i helgen, så planen är att klippa på söndag, bara gräset är torrt.
 
Mina sommarskor föll i bitar, men jag hittade ett par ballerinaskor i förrådet (jag fick en låda med skor i min storlek för några år sedan, jag har använt åtskilliga av dom sedan dess, dom som ligger kvar i förrådet är dom som jag kände inte funkade), ballerinaskor är inte mina favoritskor, jag tycker att fötterna ser ut som Kajsa Ankas fötter i ballerinas. Dessutom så trodde jag att dom skulle ramla av foten, det är inte speciellt mycket sko i en ballerina, men dom sitter kvar oväntat bra! Platta som bara den, förstås, inget att gå länge i, men dom funkar sommaren ut i alla fall. Men - man ska nog inte springa i dom... Jag lekte med Alice när vi just var ute, och kappsprang med henne. Eller jag försökte - ett par steg, och jag sträckte hälsenan... Eller ja, det känns som att jag sträckte hela fotleden nästan, hela vägen runt. Vilket också är en bra anledning till att inte klippa gräset, jag har lite halvont nu...
 
Lite mer stackars mig - jag har ju länge hållit på och sparat poäng genom att svara på undersökningar, när man får nog många poäng så kan man sedan byta dom mot presentkort och annat liknande. Jag har nästan fått ihop poäng att byta mot presentkort för 1000 kr, det fattas bara drygt 100 poäng. Och bara för det, så har det inte varit några undersökningar på närmare två veckor... Så typiskt! Jag som längtar efter att äntligen kunna beställa några böcker, jag köper aldrig nya böcker annars, bara när jag fått ihop till presentkort, och så kan jag inte skicka iväg den här beställningen (jag har väntat vääääldigt länge nu!), bara för att det saknas poäng från en eller två undersökningar... Så typiskt!
 
Så kladdkakan och muggen med te som väntar efter att jag skrivit klart det här, det sitter väldigt bra! Jag tror inte på att tröstäta, eller belöningsäta, eller att "unna sig" (jag försöker i alla fall att jobba bort det sättet att se på mat), men kladdkakan som jag ändå hade tänkt fika nu, den sitter lite extra bra när det är lite synd om mig. ^_^
 
Idag spelar jag (just nu i alla fall) det här:
 
 

Kommentera här: