ett litet halloweenigt broderi!

Det blir ingen målarmåndag idag, för jag har inte målat ett enda dugg i veckan - jag har skrivit ut referensbilder till mitt Studio Ghibli-swap, jag har skissat ett ATC-kort, men sen tog det stopp. Dom måste vara klara till slutet av månaden, så det är inte panik än, men jag hade gärna haft dom klara innan det blev panik...
 
 
Men även om jag inte har målat, så har jag skapat lite - jag har broderat ett par små korsstygn i helgen! För ett tag sedan, så funderade jag på vilket motiv jag skulle brodera till min lilla lilla ram, jag började på Never trust the living på tyget som följde med ramen, men jag använde för många deltrådar av broderigarnet, och tyget var för finrutigt för att det skulle bli bra, och jag skrotade projektet innan jag kommit speciellt långt. Sen kom jag på, att jag hade annat tyg jag kunde använda, och i helgen så gjorde jag just det - broderade korsstygnsmotiv till min lilla ram! Det första försöket, Never trust the living, blev för stort för ramen (originaltyget var alltså ännu finrutigare än det jag använde, så även om jag räknat så att det skulle funka, så funkade inte alternativ nummer två). Det andra försöket, katten med Jack O'Lantern-ballongen, passade som tur är perfekt! Nu väntar jag på att limmet ska tina upp (det är Rubberfix som man annars har för att laga tex skor, det ska förvaras i frysen), så ska jag limma fast broderiet ordentligt i ramen. Och sen ska jag hitta på något att göra med det överblivna broderiet, om jag ska hitta en liten ram till det, eller sy det på en kudde, eller ett bokomslag, eller en väska, eller vad jag kan hitta på. Tills dess så sitter det fastnålad på min stora häst!
 
 
Såhär liten är alltså ramen som behövde ett broderi! Hade den varit någon millimeter mindre eller någon millimeter mindre tjock, så hade den varit precis lika stor som ett ATC-kort, och jag funderade ett tag om den skulle funka som det, men den gick inte ner i en samlingskortsplastficka, och då är det tyvärr kört. Men - den är så liten, att den skulle kunna funka att använda som brosch! En stor brosch, visst, men varför skulle man inte kunna ha en stor brosch ibland? En nackdel, är att det inte är något som helst skydd över broderiet, jag hade gärna haft en tunn akrylskiva över, men orkade inte leta och se om jag hade nånting som funkade. Om jag använder den som brosch, så är alltså risken stor att den blir skitig, i alla fall om den används ofta (å andra sidan, så använder jag sällan brosch, så det kanske inte är något större problem). Men nu är i alla fall funderingen ifall jag bara ska sätta fast en hängögla på baksidan, eller om jag ska sätta fast en broschnål eller två. Om inte broschnålar vore så höga, så kunde jag slå två flugor på smällen - sätta fast broschnål, och sedan använda den att hänga broderiet på väggen, men med en broschnål så skulle den hamna så långt ut från väggen. Jag måste helt enkelt bestämma mig! Eller om jag helt enkelt sätter fast en säkerhetsnål på baksidan? Den kan ju vikas ner när den inte används, och blir då nästan platt. Hmmm, jag funderar och funderar... Det är tur i oturen att det tar sån tid för limmet att torka, jag behöver inte bestämma mig på ett par dagar åtminstone!
 
Idag är det perfekt gräsklipparväder, så jag hittar inga bra ursäkter för att inte klippa gräset på baksidan. Och när det är klippt, så kan jag fortsätta med att göra andra trädgårdssysslor i veckan, sånt som också står på schemat - dra upp en massa brännässlor (jag har äntligen köpt gummihandskar, så jag inte ska bränna mig) och plocka svartvinbär är det som står högst på listan. Men som sagt, först gräsklippning!
 
Dagens soundtrack är lagomt spooky, till mitt lagomt spooky inlägg! 
 
 

Kommentera här: