loppislördag - en skål, en tavla och några böcker

Dagens loppislördag är inte den största i världshistorien - faktum är att jag lade till några böcker också, fast jag brukar hoppa över dom...
 
En skål och en tavla. Det var allt.
 
Jag hittade en likadan tallrik som skålen förra sommaren, men köpte den inte, och det har jag ångrat lite efteråt. Skålen känns lite som en kompensation - faktiskt så tycker jag bättre om skålen än om tallriken! Den har en liten nagg, men den kan jag leva med (och dessutom så gjorde naggen att priset blev väldigt bra, en tia bara), och den är egentligen ett askfat, men det kan jag också leva med. Storleken är bra, den är fin, och jag tror att den kommer att bli väldigt användbar - dessutom väldigt snygg på hyllan också, bara jag får upp några hyllor!
 
Tavlan är till mitt sovrum, den dagen jag gjort om det. Kitsch och naturmotiv = fullträff! Det syns inte så bra på bilderna, men tavlan är i super-3D, det ser helt overkligt ut. Själva motivet köpte jag på Röda Korset i Hammerdal, ramen köpte jag på Röda Korset i Strömsund (ursprungsramen funkade inte, inte i ett sovrum som ska ha träpanel på väggarna), ibland kan man gå in på en secondhandaffär, hitta precis det man var ute efter, och gå ut utan att köpa en enda sak till!
 
Jag kikar extra mycket efter feelgoodsböcker med en massa mat i, och dom senaste veckorna har jag hittat fyra (Smultrontjuven köpte jag på bokrean i februari, den enda bokreaboken jag köpte). Små citroner gula hittade jag alldeles efter att jag tipsats om den, den är en sån där bok som ofta finns på loppis. Jag hittade flera böcker av Peter Mayle, men bara den här av hans Provence-böcker, men det dyker säkert upp fler, bara jag fortsätter att hålla utkik. Stekta gröna tomater ville jag absolut ha tag på, det är en underbar bok! Den finns också ofta på loppis, köp om ni hittar den, om ni gillar bra böcker! Den sista vet jag inte hur "matig" den är, eller jo - honung är förstås mat, lika mycket som choklad (och Joanne Harris Choklad/Chocolat är ju en klassiker i genren), men när jag bläddrade så var första intrycket väldigt feelgood. Jag är rätt säker på att jag har läst den förut, men jag har absolut inget minne av den - det är inte helt sällsynt, att jag råkar på böcker som jag läst förut. En kombination av dåligt minne och av att ha läst massor av böcker gör att det är rätt oundvikligt...
 
Jag ska lägga mig på soffan igen, jag har en massa Criminal Minds kvar att se, och jag är vansinnigt trött, jag har varit det hela veckan (en tupplur vore underbart!). Vill ni ha en feelgood-ig spellista till samlingen, så är dagens soundtrack något för er! Snart är det förresten oktober, då tänkte jag köra halloweenmusik för hela slanten!
 
 

Kommentera här: