köksmakeovern är härmed igång!

I morse målade jag klart alla 32 springorna i fönsterbrädorna, och fortsatte sedan med att måla runt det första fönstret. Jag hade hoppats på att ett lager häftgrund skulle räcka, men jag tror att jag tjänar på att måla två lager - den färg jag har kommer knappast att räcka ändå (känner jag förresten någon som har en skvätt vit häftgrund för snickerier att avvara?), och det finns inte hur små burkar som helst att köpa (ifall jag inte lyckas få tag på en färgslatt, vill säga). Det lutar åt att jag sedan kommer att måla snickerierna gula, och gult täcker dåligt - det är bättre att jag har ett heltäckande vitt lager att utgå ifrån, än att det mörkgröna skymtar igenom.
 
Förresten, om ni tycker att det ser ut som att jag slarvar och målar utanför listerna, så beror det på att jag gör det - jag ska ändå måla ett lager vitfärg på väggarna, så att det mörkblå inte lyser igenom den vita bakgrundsfärgen i tapeterna.
 
Förresten igen - ser ni skåpet närmast väggen till vänster? Det är mitt kastrullskåp, nu när jag lyft av dörren, så funderar jag på om jag inte ska låta bli att sätta tillbaks den. Det är lite fint med det öppna skåpet, och jag har ett gäng fina emaljkastruller som tål att visas upp. Det får vara såhär ett tag, så får jag se hur jag känner för det!
 
Förresten en sista gång - så mycket ljusare det känns med det vita!
 
Ja, det är fullt i fönstret, och det sitter en gardin uppe, men man ser ändå vilken skillnad det är med vitt runt fönstret jämfört med mörkggrönt. Det mörkggröna tycker jag fortfarande är jättesnyggt, men var färg har sin tid, och nu är det tid för ljusa, glada färger. Gardinerna kommer att passa så mycket bättre med min nya färgskala, för i mitt mörka kök så ser dom väldigt malplacerade ut. Det var förresten på sätt och vis gardinerna som snurrade igång den här köksrenoveringen. Jag ville ha in färg i köket, och sydde gardinerna av ett tyg jag hittade i tygskåpet. Gardinerna blev bra, men passar inte alls i köket som det är nu, och så hittade jag sedan en skvätt vit häftgrund i ett skåp, och sedan hittade jag tapeterna på facebook, och här är jag nu - det blir den tredje renoveringen på snart sex år (jag köpte huset i juni 2015).
 
Ser ni förresten Isa? Hon är bra på att hitta ställen att ligga och mysa på. ^_^
 
 
Några timmar senare - jag målade det andra fönstret också innan det började skymma, det blir sån skillnad! Imorgon tar jag tredje fönstret, och fortsätter sedan med dörrlisterna, och om färgen räcker blir det panelerna sen. Jag målar tills färgen tar slut, helt enkelt!
 
Mitt målarsoundtrack är riktigt nostalgipoppigt, bästa sortens musik när man ska vara aktiv och få saker gjorda:
 
 

Kommentera här: