en gammal trätupp

Igår grundmålade jag det tredje fönstret i köket, och så hittade jag en till färgburk (tack Sigrun!), som är absolut nödvändig för att få färgen att räcka till alla snickerier i köket. Förhoppningen är att fortsätta måla runt dörrarna idag, men vi får se - jag är fruktansvärt trött och är öm i axlarna. Och faktiskt - det är ingen brådska, det är inte som att jag kan köpa den "riktiga" snickerifärgen den närmsta tiden... Däremot så kom det en ytterst lämplig giveaway hos Beckers, där man kan vinna målarfärg för 1000 kr, den skulle jag gärna vilja vinna!
 
Men det var inte målarfärg jag skulle skriva om, utan den här roliga grejen! Jag bläddrade igenom några av mina husmoderslexikon igår, i jakt på en viss artikel (som jag inte hittade), och då hittade jag den här sidan med exempel på hemslöjd, i en bok från 1955. Kolla på tuppen!
 
Och kolla på tuppen jag hittade på tippen för några veckor sedan! Så kul när man hittar sina egna prylar i böcker/tidningar från tiden! Den här målade trätuppen är alltså från Gästriklands Hemslöjdsförening, från 1955! Jag gillar den ljusblå färgen på tuppen på bilden bättre än min petrolblå, men med gamla grejer så får man ta vad man får, och nu var det den här tuppen jag fick. Fast den är rätt charmig ändå, precis som den är. ^_^
 
Förresten, snart är det dags att pynta för påsk! Jag ska ha det som deadline, när jag är klar med grundmålningen i köket, så ska jag påskpynta lite. Det är lite mening att göra det nu, varje gång jag målar ett fönster, så tömmer jag det, och brer ut blommor och grejer på alla lediga ytor (nu ska dom i och för sig bara målas ett varv till, och resten av snickerierna är inte fullt lika stökiga att komma åt). Nu håller jag på att gå igenom tygskåpet i vardagsrummet också, det är inte bara tygskåp, utan garnskåp och pysselskåp också, och jag rensar ut en del, och bär upp en del - planen är att ha mina dekorativa saker i det skåpet framöver, för att kunna tömma ett par av köksskåpen. Även det är inför köksrenoveringen - ju mindre grejer jag har i överskåpen, desto mindre grejer har jag att flytta över till öppna hyllplan, när den dagen kommer.
 
Dagens soundtrack känns väldigt lämpligt! Jag hörde den igår, den är med i en scen i serien Unbelievable på Netflix (en väldigt jobbig serie, särskilt första avsnittet, men bra - jag sträcktittade på alla åtta avsnitt!), och som sagt, det är väldigt mycket tupp över den!
 
 

Kommentera här: