sätt färg på detaljerna

Det enda som är i närheten av skapande som jag gjort dom senaste dagarna, är att gräva upp några rosenhallonskott på rymmen i gräsmattan, och plantera dom i min rosenhallonberså - inte så superkreativa dagar alltså, och jag har definitivt inget att dela med mig av som skulle kunna platsa i en målarmåndag. Så idag tänkte jag tipsa om några andra kreativa personer - folk som med hjälp av rätt små medel gör något ganska fantastiskt av något som annars är ganska meh. Små detaljer, som lyfter ditt hem, som kan bidra med färgklickar utan att kosta en förmögenhet, och utan att du måste renovera om hela hemmet när du faller för en ny stil (uppenbarligen skulle jag behöva ta till mig just det - att göra en makeover med små detaljer och inte nödvändigtvis göra om precis allt - och apropå att göra om, så tror jag att lusten att fortsätta renovera köket är på gång tillbaka, hurra!). Att helt och hållet kopiera andra är rätt fantasilöst, men att vara öppen för inspiration måste man vara!
 
 
 
 
kailochic (förresten, kolla in det fantastiska pastell-Uno-spelet! sånt vill jag ha!!!)
 
 
 
Dom här tre är dom senaste av alla kreativa, färgglada konton jag följer på instagram, jag har delat en del redan, jag tänkte fortsätta dela ibland framöver också - vi behöver få in mer färg i livet, dom flesta är så fega när dom inreder, det är beige och grått, och så nån enstaka färgklick i form av en soffkudde. Man behöver inte gå all in, men lite mer färg mår vi bara bra av! Och när vi tröttnar, då är färg bland det lättaste att byta ut - nöjer man sig med tex en fondvägg, lite textilier, några detaljer här och var, då blir det inte ett jätteprojekt att byta färg eller byta stil (gör man som mig, och ändrar från golv till tak, då blir det genast både större och dyrare, men det behöver inte bli väldigt dyrt om man tänker utanför ramarna, och förstås letar material, möbler och detaljer secondhand).
 
Förresten, jag som har kikat efter ett nytt köksbord ett tag, det ser ut som att mitt gamla köksbord ska hitta hem igen. Jag har tänkt ett tag, att det var ju synd att jag gjorde mig av med det, det hade ju funkat att ersätta mitt teakbord med, åtminstone tills jag hittar något mer klockrent, men nu verkar jag få tillbaks det ändå. Men ett helvitt bord, det känns alldeles för vitt för min del, så jag ska måla om det - frågan är bara vilken färg? Rosa vore förstås fint, men den dagen jag hittar ett vitrinskåp att ha som skafferi, så är planen att måla det rosa. Gult är alltid fint, men nu har jag väldigt mycket gult i köket, även om jag förstås kunde måla bordet i en annan gul nyans. Nån kallare färg, kanske? Mintgrönt, turkos, blått, teal, nåt åt det hållet? Det funkar fortfarande med min randiga tapet om jag väljer en bra nyans, och något av det borde funka med mina trästolar också. Jag får inte hem bordet idag, så jag hinner fundera på saken!
 
Nu tror jag att jag ska koka lite mer te, och kanske titta lite på Twin Peaks - jag började ju titta om serien för några månader sedan, men kom bara halvvägs in på första säsongen. Jag vet inte riktigt vad jag är på humör för att titta på, så då tänkte jag att en gammal favorit kanske funkar. Dessutom så vill jag gärna titta på något estetiskt inspirerande, och det är Twin Peaks - det är så estetiskt snyggt så jag nästan smäller av, kläder, miljö, musik, allt är ren perfektion! Kanske inte den färgkaramelliga estetik jag dragits till nu ett tag, där är Pushing Daisies klockrenare, men det var inte länge alls sedan jag såg om Pushing Daisies. Däremot skulle jag kanske ha sett lite Wes Anderson-filmer, jag har bara sett Grand Budapest Hotel och Fantastic Mr Fox, men alla hans filmer ska vara precis lika snygga, det är vad folk säger i alla fall!
 

Kommentera här: