åkte in på byn i eftermiddags

Ett andra inlägg idag, kors i taket! Men jag har gjort några bra fynd idag, så jag tänkte skryta lite om dom - en del ekonomiska fynd, en del bli-glad-fynd, en del underlättar-mitt-liv-fynd - men vi börjar från början!
 
Jag fick pengar idag, när dom kommer in, så kommer dom in kl 13, dessutom vet jag aldrig vilken dag jag får pengar, så att dom kom idag var en trevlig överraskning. Jag hade förberett mig innan, så att jag kunde åka ut, ifall pengarna hade kommit - jag klippte gräset såpass tidigt att jag hann duscha och gå ut med Alice före 13, och det var tur det! När jag såg att pengarna var på kontot, så betalade jag räkningar, och så skyndade jag mig att köpa klänningarna jag har spanat på på H&Ms rea den senaste veckan - en hann bli slutsåld, men tre köpte jag. Tre klänningar och ett nagellack (som jag köpte för att kunna få 50 kr rabatt) kostade mig 250 kr, och dom är jättefina - en blir bra om det blir en till värmevåg, dom andra två blir bra svalare dagar (strumpbyxedagar!), så halva sommaren och hela våren och hösten, i princip. Dom känns väldigt Morticia Addams, och det är bra - hon har bara varit en av mina stilförebilder i nästan hela mitt liv! Och när räkningar var betalda och klänningar köpta, då åkte vi in på byn, för att handla en massa. Eller ja, en del i alla fall...
 
När jag var nästan framme, så kom jag på att jag glömt att packa ur bilen, så baksätet och skuffen var full, så jag hade bara framsätet att fylla med påsar (det var väldigt fullt på vägen hem...), men det är bara att gilla läget såna gånger - när man bor en bit från närmsta samhälle, så vänder åtminstone inte jag, om det inte är ett absolut måste. Vi började med Dollarstore, där jag köpte sånt som tvättmedel, tvål, babyservetter (absolut måste att ha hemma, även om man inte har barn, superbra på fläckar på kläder och sånt!), kattsant, och sånt tråk. Och så fladdermusvingar till Alice! Såna har jag velat ha i flera år, så det var ett riktigt bli-glad-fynd, och billigt var det dessutom! Det enda stället som Dollar har börjat med Halloween, är på hundavdelningen, det finns en massa utklädslar där, om det är fler än jag som gillar sånt! Jag lyxade också med att köpa ett par nagellack på Dollar, dom har lite L'Oreal-nagellack (L'Oreal har egentligen slutat med nagellack, så tips, tips!) för en tjuga styck - billigt, alltså!
 
Och så svängde vi in på Röda Korset, där jag hittade en svart sweatshirtklänning och ett 60-70-talsarmband för en femma styck - ekonomiska fynd så att det skriker om det! Jag hittade en annan svart klänning också, jag behövde prova den, för den var på gränsen mellan passar och korvskinn, och jag orkade inte prova något idag. Finns den kvar nästa gång jag är där, så ska jag se till att prova den - om den passar, så skulle den se väldigt Wednesday Addams/Weird Sisters i Sabrina ut, i alla fall med en vit krage till. Det är förresten en bra variant, för mig som vill ha mer Halloween i garderoben, men inte har tillgång till det - en känsla av Morticia, Wednesday och Chilling adventures of Sabrina går att åstadkomma!
 
Och så åkte vi på Ica och Coop - eftersom alla skåp var tomma från grunden, så blev det inte så mycket "mat"-mat, utan mest stapelvaror, som pasta, ris, mjöl, osv, och det är alltid trist - att ha handlat en massa mat, utan att egentligen ha mer mat hemma än när jag började handla. Något jag köpte på Ica var ett riktigt bra köp, eller ja, ett par bra saker - svart textilfärg kommer att göra fler plagg mer användarvänliga, och svarta strumpbyxor räddar garderoben när hösten närmar sig och cykelbyxorna måste läggas undan. Jag har ju letat runt efter svarta strumpbyxor i plusstorlekar på nätet (jag litar inte på H&Ms XL, och är skeptisk till dom andras också), och har hittat väldigt lite. Ica har Pierre Robert, två par svarta 80 den (om jag minns rätt) kostar 100 kr, så det är väldigt rimligt pris. Dom största är 48-52, så i teorin så passar dom, men som sagt - jag är skeptisk till XL på strumpbyxor. Men jag köpte dom ändå, för skulle det vara så att dom passade, så skulle mitt liv bli mycket lättsammare. Och dom passar! Dom fick gärna vara större, men dom går absolut att använda. Nu hoppas jag bara att H&M får tillbaka dom ribbstickade strumpbyxor i storlekar över XL när hösten närmar sig, så är min vinter fixad också!
 
Och innan vi åkte hem, så lyxade jag och köpte med en hamburgare från grillen på utebadet, det är det billigaste stället på byn, tror jag. Och det var en riktigt trist hamburgare, och stripsen var väldigt mjuka, inte värt pengarna, även om det var billigt. Så nu vet ni det, om ni funderar på att äta där!
 
Eftersom jag hade ont om plats i bilen, så packade jag få kassar väldigt fulla (och tunga!), och så klippte jag gräs på förmiddagen, så nu klagar ryggen - hoppas att det inte smäller till med rejält med ischias nu! Jag ska dammsuga huset imorgon, dels för att det är väldigt behövligt, dels för att jag får besök i helgen, och nu ser golven så illa ut att jag knappt törs släppa in någon... Så ja, håll tummarna för att ryggen lugnar ner sig!
 
Och vad säger ni, visst var det bra fynd? En klänning för en femma, fladdermusvingar till Alice, och strumpbyxor som jag kan ha, det är svårt att klaga på!
 
ETA: Strumpbyxuppdatering: Pierre Roberts strumpbyxor i stl 48-52 är definitivt i snålaste laget om man har stl XL i vanliga fall, dom är inte helt bekväma, och åker ner när jag rör mig (dessutom är bomullstrosor ett måste, strumpbyxorna stannar INTE uppe på något blankare!). Dom är bättre än inget, men inget jag kommer att köpa igen om jag har något val. Som tips rent allmänt, köp alltså strumpbyxor en storlek större än vanligt, dels för att det är mycket bekvämare, dels för att dom håller mycket bättre då!

Kommentera här: