målarmåndag - familjeporträtt och bläckfisksjöjungfru

Jag har hunnit måla inte mindre än två ATCs (artist trading cards) den här veckan, det andra blev jag alldeles precis klart med. Vi börjar med den!
 
Varje månad i det mail art-forum där jag hänger, så har dom en utmaning - måla någonting på ett visst tema, lägg upp det under månaden, så har man möjlighet att vinna ett pris. Jag glömmer ofta att kolla vad månadens tema är, eller så orkar jag inte måla något - den här månaden både kollade jag, och målade! Temat var "all you need is love" (förstås, det är ju februari med alla hjärtans dag och allt), och det första jag tänkte på var mina små kärlekar, alla mina djur. Varje dag tar vi en tupplur på soffan, jag och Alice och en eller ett par katter, så jag bestämde mig för att måla en lite förskönad tupplur - alla katterna fick vara med! Det hade varit hur mysigt som helst om alla var med, men ganska trångt i och för sig, jag har en rätt smal soffa. På nätterna så är oftast tre katter med, stundvis fyra (Isa håller på att jobba sig upp till att sova i sängen, hon kommer en stund ibland), ja, och så Alice förstås!
 
Förresten, om ni har åsikter om att djuren ser ut som att en femåring har målat dom - ATCs är ca 6,5x9 cm stora, djurena på mitt kort är alltså pyttesmå... Och jag är usel på att måla djur ändå, så ja, det blev inte bättre än såhär...
 
Jag fortsatte också på förra veckans sjöjungfrutema, men gjorde en sjöjungfru med bläckfiskunderkropp istället för fiskunderkropp. Jag målade henne med Annas målning som utgångspunkt:
 
Draw this in your style är en kul grej på instagram (jag har bara gjort det någon gång innan, skulle gärna göra det oftare), där man utgår från ett konstverk och tolkar det i sin egen stil. Man behöver inte göra sin tolkning i samma position eller något (jag missade tex att Annas tentakler kom från håret, oops!), utan det är lite fristilstolkning som gäller. Man kan förstås måla sin tolkning mer likt originalet också, men sånt är jag så dålig på - antingen så blir det en rakt av kopia, eller så tenderar jag att dra iväg... Även hos Anna så kan man förresten vinna ett pris, det vore väldigt trevligt!
 
Dagens soundtrack låg jag och somnade till i soffan igår, och började dagen med idag. För er som mest gillar radiomusik, så är det kanske inte er kopp te. För er som liksom jag tycker att quirky är ett bra adjektiv, ni kan göra ett försök med Ditty Bops:
 
 

Kommentera här: