köksbord 3.0

Igår kväll levererades mitt nya köksbord, vänligt donerat av Birgitta. För ett år sedan, så kom jag på tanken att jag ville ha ett furubord med tvärslå under, och det är precis ett sådant som jag numera har! Och bara för att det nya bordet är på plats, så tänkte jag att vi passar på att ta en titt på sommarens tre köksbord. Vi börjar med det nya, förstås!
 
Storleken på det här bordet är mycket bättre än på dom två andra - perstorpsbordet som jag hade innan, var alldeles för litet, och teakbordet som jag hade först, var alldeles för stort. Lite Guldlock över mitt sökande efter ett köksbord! Det här är inte heller klockrent (det är lite för högt, och två stolar ryms inte riktigt bredvid varandra), men jag klarar mig så länge det behövs med det här bordet. Kanske rentav såpass länge, att jag hinner lägga nytt golv (det verkar dröja ett tag), eller tills jag kan börja använda mattor (det dröjer förhoppningsvis jättelänge, så länge Bosse lever - jag kan inte ha mattor så länge jag har honom). Jag har alltså ingen brådska att byta ut det här!
 
Men jag tänker, att det är absolut en man som har formgett/snickrat det här bordet - en kvinna skulle absolut se till att två stolar ryms bredvid varandra på långsidan. Det är inte så att bordet är för litet, hade benen varit placerade fem centimeter närmare kortsidorna, så hade det funkat perfekt. Det var helt enkelt inte genomtänkt! Å andra sidan - det kan dröja länge tills jag hittar två stolar till, så än så länge är det inga problem! ^_^
 
Så här ser det förresten ut "naket".
 
Och såhär gjorde jag ovanpå bordet, jag slängde bara på något, så att det inte var så tomt. Jag har en liten hög med dukar, men kände inte att jag var på humör för någon av dom, så jag tog bara en i högen - den här köpte jag när jag hälsade på pappa i Vänersborg för ett år sedan. Den stora skålen kommer från momma, lampstommen och vasen kommer från tippen och mässingsblomman köpte jag i sommar på loppis.
 
Det här perstorpsbordet hade jag innan. Jag köpte det när jag bodde i Nynäshamn, men när jag flyttade hit så hamnade det i förrådet. Sedan har Birgitta haft det på altanen ett tag, och så flyttade det hem till mig igen, och här funkar det som sagt inte. Proportionerna är helt fel, och så är det alldeles för vitt. Nu har det flyttat hem till en familj som blev jätteglada över det!
 
Och så teakbordet - det såg inte alls illa ut, men det var lite väl stort - minns jag rätt, så var det 120 cm i diameter, om inte ännu större, jag behöver inte ett sånt stort bord.
 
Det är en väldigt gammal bild, men den illustrerar i alla fall vad jag vill säga - när bordet hade iläggsskivan i, så var det väldigt stort! Bra om man har folk hemma, men hur ofta är det fler än jag hos mig? Och det är därför det räcker med ett mindre bord hos mig, det är bättre att inreda för varje dag, än för ett halvdussin gånger om året. Förresten - det här bordet var mera genomtänkt än furubordet, här rymdes utan problem två breda teakstolar på långsidan, det är ju det man vill om man har ett avlångt bord - att kunna placera två stolar bredvid varandra. Det vita perstorpsbordet var ännu värre i det fallet - även om man fällde ut båda skivorna, så kunde man bara sitta två i bredd om man hade ett bordsben mellan knäna. Hur tänker man där?
 
Så ja - det här har varit bordsbytenas sommar, och jag har haft svårt att hitta rätt - förhoppningsvis känns mitt nyaste bord fungerande ett bra tag framöver! Vad säger ni, vilket av dom tre borden gillar ni mest? Och har ni något tips på ett bord som skulle funka ännu bättre?
 
Jag är väldigt trött, och jag är hungrig, så jag orkar inte ens fundera på något soundtrack för idag, vi avslutar helt enkelt lite abrupt här!
 

Kommentera här: