varde gult!

Efter ett litet tag med helvitt i köket (det mörkblå och mörkgröna jag hade förut måste målas över med vitt, för att inte lysa igenom tapet, och för att det inte skulle krävas 15 lager gul snickerifärg för att täcka), så är färgen äntligen på väg tillbaka!
 
Jag har inte målat mer än det här än så länge, den här panelsnutten och dörröppningen, senare idag ska jag fortsätta med panelen bakom spisen, och så blir det fönstrens tur sedan - lite i taget, för minsta lilla gör mig slut i flera dagar sedan. Men jag vill gärna ha den här halvan av köket klar till sista april, för då kommer pappa upp och hälsar på, det skulle kännas så bra att ha det klart, så han får se hur det blir. Andra halvan av köket, med väggarna där överskåpen hängde, det får bli klart när det blir klart - jag ser inte fram emot att börja jobba på att fixa till väggarna...
 
Gulfärgen är Beckers Clementine i matt snickerifärg, jag tror att glanstalet är 05 om jag minns rätt - jag gillar inte blanka snickerier hemma hos mig. På färgprovet och medan jag målar, så ser färgen väldigt orange ut, men det är så nära den gula randen på tapeten som jag kunde komma.
 
När färgen är uppe och torr, så är det en jättehärlig gulfärg! Den är mättad och varm, slår nästan över i orange, men inte riktigt. Den känns både retro och poppig, och lantlig och gammaldags, och 90-talig och svampmålad - en riktigt mångsidig nyans, alltså!
 
Nu ska jag ta en paus, och se Thunder Force på netflix, innan jag drar fram spisen (igen...) och fortsätter att måla. Håll tummarna för att mina beräkningar stämmer, och att en liter färg räcker! 2,7 liter (som är nästa storlek) kändes onödligt mycket och onödigt dyrt, och min häftgrundsburk på 0,65 liter var det mycket kvar i efter ett varv på snickerierna, så det borde räcka. Men håll tummarna i alla fall!
 
Å, vi kör på ett självskrivet soundtrack idag:
 
 
ETA - fem timmar senare: En snabb uppdatering - jag har fortsatt att måla idag, bakom spisen och resterande två dörröppningar har också fått ett lager gul färg. Innan dagen är slut, så ska jag måla åtminstone panelerna ett varv till, så jag kan ställa tillbaks spisen imorgon, och sätta upp krokarna på panelen på bilden ovan. Det känns bättre med mindre stök, helt klart värt att jobba lite extra ikväll för att kunna städa undan lite imorgon. Sen är frågan hur länge det dröjer innan jag är någorlunda som folk igen efter dagens målning... På onsdag måste jag i alla fall ut, då ska bilen lagas. En lång dag blir det (jag ska lämna in bilen vid 8 och hämta den på eftermiddagen/kvällen), och jag ser inte fram emot den ett dugg...
 

Kommentera här: