loppislördag - en massa gratisgrejer

I veckan så fick jag fyra lådor med gamla grejer, mest 70-/80-talsgrejer. Det var en jäkla massa glas, en del termosar, en del porslin, lite pyrex - ja, det var helt enkelt en massa grejer! Några grejer sparade jag, några grejer ska på tippen (dels till återbruksboden, dels i kontainrarna), en del ska ut på dasset, vill ni se alla grejer, så kika på videon i slutet av det här inlägget - jag filmade medans jag plockade upp alla grejerna.
 
Jag behöll det här till mig själv - en skål med blå blommor, som nu är Alice matskål (katterna hade redan liknande skålar, så en skål till Alice var precis vad jag saknade), en blårandig skål som tyvärr är i dåligt skick (den är så fin, så jag vill ändå se om jag kan hitta på något med den), två flata tallrikar med gula ränder (från USSR, det ser jag inte ofta!) och tre djupa tallrikar med blå rand (från Gustavsberg). Både djupa och flata tallrikar var något jag saknade, och dom här blir bra tillsammans med resten av mitt färgglada gäng, åtminstone tills jag hittar något ännu färggladare! Jag har inget gult sedan tidigare, det går mycket i rosa och i blått, så jag får se hur bra dom gula tallrikarna trivs med resten!
 
Jag trodde att jag hade en bild på hela bordet, men det hade jag visst inte... Det här är alltså bara en del av alla grejer... Som sagt, vill ni se allt, så får ni kika på videon - den råkade blir rätt lång, det är så mycket saker! Allt är inte fantastiskt, allt är inte sånt jag hade valt själv, men nu fick jag alltihop, och är glad för det! Nu när jag tänker på saken, så undrar jag om inte jag ska skicka ett gäng av glasen på Röda Korset - det var så väldigt mycket glas, och en del var inte speciellt retro och roliga, mer "basic" i modellen. När det nu var så mycket av dom, så känns det vettigare att välja ut dom som känns mer speciella. Som glasen med motiv som skymtar nästan längst fram på bilden ovan!
 
 

Kommentera här: