gör om hemma med färg

Den här boken kom ut 2002, för snart tjugo år sedan alltså, och den har varit med mig hela den tiden. Den har överlevt en massa utrensningar i bokhyllan, för jag hittar alltid något i den som inspirerar mig! Och inrett med färg, det har jag alltid gjort - när den här boken kom ut, så bodde jag i min första lägenhet i Nynäshamn, min hall och mitt kök var blåa, min lilla smatt mellan vardagsrum och kök var rosa/vitrandig, och mitt vardagsrum var vitt med en cerise fondvägg.
 
Det märks att det är en äldre bok, det är mycket text och inte så mycket bilder, och texten berättar utförligt hur hon har gått tillväga för att åstadkomma det man ser på bilderna. Några av bilderna jag fastnar för idag:
 
Jag målade första lagret runt fönster och på golvlisten i köket igår, och någonting med den gula färgen runt fönstren kändes så bekant... Kolla på den sista bilden här ovan, och kolla sedan på mina bilder här nedan:
 
Det var därför jag plockade fram boken nu, för jag kände att jag hade sett dom här gul/orange fönsterkarmarna förut! Det blir förstås ändå inte likadant hos mig, jag nöjer mig med att måla karmarna, och så blir det förstås randig tapet på väggarna. Men visst är det kul, när man hittar inspiration man inte ens var medveten om!
 
Jag ska redigera ihop en video nu, så att det blir ett loppislördagsinlägg sedan idag, och så ska jag måla ett varv till runt fönstren och på golvlisterna sedan. Igår började jag på golvet och tog fönstren senare på eftermiddagen, idag gör jag tvärtom - allt målande och klättrande och böjande och hukande gör att min ischias bråkar, och jag har mest ont på kvällen och natten. Alltså så börjar jag idag med att klättra på förmiddagen, medans kroppen är i bäst skick, det känns smartast. Imorgon hoppas jag att jag klarar av att måla ett par varv vit snickerifärg närmast fönstren och i öppningen bakom diskbänken, så är den här halvan av köket färdigmålad sedan. (Jag har en golvlist kvar i andra kökshalvan, men jag måste flytta undan skafferiet för att nå den, så den får vänta.) Nästa vecka står tapetsering på schemat!
 
Gissa om jag ser fram emot att få åtminstone den här delen av köket klart, och att få undan lite av all den här röran! Allt det här stöket, med saker precis överallt, det får det att krypa i kroppen! Det kanske låter märkligt att höra, från en som städar väldigt sällan, men ostädade golv och otorkat damm är en sak, det kan jag leva med, men när det är rörigt och stökigt, det stör mig!
 
Morgonens soundtrack är en bra kombination av avslappnat och uppiggande, perfekt att börja en lördagsmorgon med!
 
 
ETA: Ok, en stund senare - jag har målat runt fönstret och den sista panelsnutten, och sedan tog färgen slut... Jag har undersidan av fönsterbrädorna kvar, och golvlisten, och så genade jag lite i svängarna när jag målade fönsterkarmarna, och var inte petnoga ut i alla kanter, det syns bara om man tittar noga, men borde kanske fixas. Hade det funnits en deciliter färg till, så hade det räckt, men nu fanns det inte det, och färgen räckte inte... Så förbenat frustrerande! Jag kan tapetsera ändå, det som ska målas är inte intill tapet, så jag kan måla det när jag har haft råd att köpa en färgburk till, vilket lär dröja. Det mest irriterande av alltihop - en kvartslitersburk kostar nästan lika mycket som en hel liter, och det känns verkligen som slöseri med pengar. Det är betydligt mer ekonomiskt att köpa en liter, men jag behöver ju bara en liten skvätt färg, så då är det slöseri med färg istället. Det enda jag känner för nu, är att skrika högt och banka huvudet i en vägg en stund! Ghaaaaaaaaa!
 

Kommentera här: