fredagsfavoriter - pudlar, tekannor, christine mcconnel igen, retrojuice och längtar i förväg

Jag börjar dagen med lite fredagsfavoriter, sedan tror jag det blir ett inlägg till innan dagen är slut, så håll ögonen öppna! En jättefavorit är förstås att mina köksskåp är borta, en annan favorit hade varit om jag hade haft råd att leja nån att göra underarbetet, så jag bara kunde gå vidare med tapeterna sedan. En tredje favorit hade varit om snickerifärg inte var så jäkla dyrt... Men jag kan inte leja underarbetshjälp och snickerifärg är skitdyrt, så dom är två icke-favoriter, idag och alla dagar. Men vi kikar på sånt jag gillat, istället för att fastna i sånt som stör mig:
 
 
Jag fastnar alltid för gamla pudlar i alla de former och format! Hade jag stor plånbok så vore min samling gamla pudlar enorm, så på sätt och vis är det väl lika bra att ekonomin är begränsad... Jag brukar ha pudlar framme lite här och var, men nu är dom undanstoppade pga köksrenoveringen (utom Alice förstås, hon är alltid framme! ^_^), det är kanske därför jag fastnar lite extra mycket för pudlar på pinterest just nu... Förresten, något jag verkligen önskar mig i pudelväg, är en gammal pudellampa - det finns helt fantastiska varianter av dom!
 
 
Jag råkade fastna bland tekannor från 1700-talet - å så många vackra det fanns, och som otroligt nog fortfarande finns kvar! Återigen - fanns ekonomin, och fanns utrymmet, så hade jag gärna samlat på mig några! Jag har ingetdera, men jag kan åtminstone drömma om att råka snubbla över en på loppis någongång i livet. Som sagt - att det finns dom som har överlevt såhär länge, många är i felfritt skick - det är frågan om 2-300 år, hur mycket av dagens slit-och-släng-porslin finns kvar om 2-300 år? Definitivt inget från dom stora varuhusen i alla fall, dels för att dom inte är speciellt hållbara, men också för att folk helt enkelt inte är rädda om dom. Jag har lite porslin från 1800-talet, och dom känns lite som ett mirakel att äga!
 
 
 Jag har tittat om på en hög med Christine McConnell-videos, och som vanligt är hon helt overkligt duktig. Som i den här videon - hon har köpt en bäddsoffa och ska klä om den. Så hon plockar isär den, formar om stommen, stoppar om den, syr nya dynor, snidar dekorationer i trä, klär om den och syr nya kuddar... Och det blir bra, riktigt bra! När hon plockar isär allt, och bara har en trästomme kvar, då är det svårt att tänka sig att det ska bli annat än brasved av soffan, men jodå - hon får ihop allt igen, med råge! Har ni inte sett någon av hennes videos (inklusive hennes serie på netflix), då måste ni det, särskilt om ni har minsta intresse för DIY, inredning, makeovers, vintage, viktorianskt, goth, pinup, sömnad, bakning, skapande i allmänhet...
 
 
Jag har saknat fryst juice i flera år, både apelsinjuice och (den oväntat goda) morotsjuicen, och blev påmind om det av den här annonsen som dök upp på youtube. 
 
 
Jag längtar mig blå efter våren och värmen (den känns extra långt borta idag, när jag vaknade till flera centimeter nysnö...), men samtidigt - jag ser fram emot Halloween och julen... Kanske lite extra mycket, eftersom jag inte hade ork för någondera förra året, jag hoppas att jag åtminstone klarar av att ha en julgran i år! Dom senaste åren, då jag haft hela huset inrett i murriga färger, så har jag inte riktigt vetat hur jag ska hantera julen, allt mitt färgglada pynt har inte riktigt gjort sig mot det murriga (Halloween däremot har passat perfekt!). I år så är åtminstone köket ljust och färgglatt igen (jag räknar kallt med att jag är klar med det till jul ^_^), åtminstone där kan jag hitta på något juligt där jag känns på fast mark igen. Jag gjorde ju mig av med min vita plastgran förra året, jag gillade den aldrig, grenarna var så konstiga på den. Jag har tänkt att ha en riktig tall dom senaste två-tre jularna, men det har inte blivit av, men jag skulle också vilja ha en ny vit gran. En mindre modell att ha i köket vore inte helt fel, gärna en sån där smal variant!
 
Så ja, det är sånt här jag gillar den här veckan - ganska precis sånt jag gillar alla veckor! Pudlar, te och gamla grejer, Christine McConnell (den kvinnan är min husgudinna - och apropå husgudinnor, jag tror att jag ska titta lite på Nigella Lawson-videos framöver, hon är också bra!) och Halloween och jul långt i förtid, det är sånt som alltid är aktuellt i min värld! Alltid aktuellt och alltid bra är dagens sountrack också:
 
 

Kommentera här: