fredagsfavoriter - bra film och glad punk

Det är fredag, och jag tänkte slänga in ett par snabba favoriter - det blir väldigt få, för jag kommer inte på något annat jag direkt fastnat för. Jag är väldigt glad åt alla färgglada inredningsbilder som dyker upp i mitt instagramflöde, men jag tror att jag ska göra ännu ett inlägg och dela färgglada instagramkonton, det var ett tag sedan sist. Dagens stora favorit är faktiskt från verkliga livet, igen - idag känns det äntligen som vår! Det är rätt varmt ute, det blåser inte och solen skiner och värmer, det blommar en hel del tussilago, jag har sett den första myggan, och den första flugan surrade just i fönstret bakom mig. Jag var just ute på dasset och plockade ihop grejer som jag ska lämna i återbruksboden på tippen, jag måste åka på måndag, för bilen är full med grejer. Och bästa vårtecknet - köksfönstret står öppet, för första gången i vår! Det är så skönt att slippa springa och släppa ut och släppa in katterna!
 
 
Jag såg den här filmen igår, så himla fin och mysig film! Den påminner mig mycket om Amélie från Montmartre, både i själva handlingen och i känslan, och eftersom Amélie är en av mina favoritfilmer, så är det ett bra betyg! Det är inte helt lätt att hitta någonstans att se filmen, men om ni skulle göra det, så se den! Jag ska definitivt slå till om jag hittar den på DVD någongång, för den här filmen vill jag ha i min samling!
 
 
Morgonens spellista tog slut innan jag hann måla klart tidigare idag, och jag fortsatte med den här istället. Det är synd och skam att jag inte spelar den oftare! Det är en massa svensk gladpunk, en del från tiden, en del nyare, och jag blir supernostalgisk av att lyssna på det! Dels lyssnade jag mycket på punk i min ungdoms dar, dels för sådär tio år sedan, när jag umgicks med en del folk som delade min uppskattning av gladpunk. Jag kommer definitivt att komma ihåg att lyssna på den här spellistan oftare, det känns som att den kommer att bli en som snurrar mycket i sommar!
 
 
Apropå gladpunk, har ni inte sett Tjenare Kungen, så gör det! Jag har lite svårt för svenska filmer för det mesta, men just ungdomsfilmer brukar jag gilla, och Tjenare Kungen är en av dom absoluta favoriterna. Och musiken i filmen är riktigt bra! Och så är en väldigt ung och söt Joel Kinnaman med, det skadar inte heller... ^_^ Det var längesedan jag såg den, så det börjar vara dags igen, likaså Fröken Sverige, den är en annan ungdomsfilmsfavorit!
 

Kommentera här: