påsken och positiva serier kommer som ett svar på antiapokalyptiska böner

Påsken är bara två veckor bort, och jag har plockat fram allt som känns påskigt och vårigt, och nu har kycklingar, tuppar och kaniner tagit över mitt hem. Precis rätt högtid för den värld vi lever i nu - det är färg och ljus och vår, inga måsten, bara mys, precis vad vi behöver i dagens coronavärld. Jag ska förstås visa allting på plats också, jag har bara en video att redigera först, se det här som en tjuvkik, och en lagomt färgglad och positiv inledning till ett färgglatt och positivt tips:
 
När världen håller på att gå under (vilket den inte gör, inte än), så har man två alternativ - att dränka sig i apokalyptisk ve och fasa, eller att dra upp sig med nånting positivt som gör en glad för en stund. Det är mycket domedagsskräckscenarier nu, dom känner ni till, det hoppar vi över, jag bjussar istället på några serier som gör en glad:
 
 
Pushing Daisies kräver lite letande, misstänker jag (jag har på DVD, jag kom väldigt snabbt fram till att jag kan inte leva utan möjligheten att se Pushing Daisies när andan faller på!), men det är så värt det! Den finaste, positivaste, charmigaste, knasigaste, bästa serien jag vet, och otroligt snygg och smart dessutom!
 
 
Gamla filtmumin från 70-talet är den bästa Mumin, tycker jag, så otroligt snyggt gjord. Gör ett försök att hitta serien, tycker jag! Det har gjorts ett par långfilmer också, Mumintrollens farliga midsommar och Mumintrollet och kometjakten.
 
 
Av någon anledning så tog det lång tid innan jag kom mig för att se Unbreakable Kimmy Schmidt, sen sträcktittade jag på hela serien på nolltid - så himla bra! Den har mycket gemensamt med Pushing Daisies, samtidigt som den är helt sin egen. Otroligt trevlig och positiv och rolig! Finns på Netflix!
 
 
När jag tänker på mys, så tänker jag på gamla Leila bakar-säsonger, men jag tänker att ni har koll på Leila redan (annars så kan ni betrakta er som påminda nu!). Nästa på listan är The Delicious Miss Dahl, som är min tv-kocksfavorit, tyvärr är hennes program svåra att hitta på nätet, klipp finns däremot att se på youtube. Nästa favorit är Rachel Khoo, hon gjorde en serie, The Little Paris Kitchen, där hon hade världens minsta restaurang hemma i sin lägenhet i Paris, och den serien uppfyller alla krav på supermysigt matlagningsprogram! Det finns en massa klipp på youtube, och det går att leta fram hela avsnitt med hjälp av google. Hon har sen dess gjort en annan serie, My Little Swedish Kitchen, och sist jag hörde så bor hon dessutom i Sverige nu! Jag kan inte låta bli att avrunda med själva den självutnämnda husliga gudinnan, The Domestic Goddess Nigella - hon som i princip skapade mysgenren inom mat-tv, det finns en massa hela avsnitt av hennes program på youtube!
 
 
En serie ni får skynda er att titta på, är Äkta Billgrens på svtplay, den kan ses till 11 augusti. En del tycker säkert att hela familjen Billgren (eller valda delar) är fruktansvärt irriterande - dom passar definitivt inte in i några mallar, jag tycker att dom är supermysiga, jag har läst Elsas blogg i många år (med några års avbrott dom sista åren, då jag knappt läst bloggar alls - jag letade fram hennes blogg igen nu, och den är fortfarande väldigt  trevlig!), och föräldrarna Billgren är väldigt speciella, men på ett bra sätt. Tycker jag! Ni som tycker att Real Housewives och Wahlgrens är lite väl plastiga, prova Äkta Billgrens istället! Allt annat än plastiga!
 
Sådär, fem tips (och några bonusar) på serier som lyfter humöret nu när livet kan kännas jobbigt! Vi avslutar med en peppig spellista som dagens soundtrack också, det är inte den vanliga typiska radiomusiken, det är utanför mallarna, precis som den mesta musik jag tycker om, men väldigt peppig som sagt:
 
 

Kommentera här: