loppislördag på en söndag - lite smått och gott

Igår förmiddag så packade vi Marias bil full med folk och fä (dvs Maria, Sigrun, jag och Alice) och styrde kosan mot först Rödön för att plocka upp Suss, och sedan in till Östersund - dom andra hade en hel shoppinglista var, jag ville bara kolla på loppisar. Det blev lite affärsspring, men affärerna inkluderade Shoppis och en avstickare till Robin Hood Second Hand (jag sprang dit när dom andra var på Willys, det enda jag köpte på Willys var Friggs gröna rabarber-/myntate, lät för bra för att låta bli!). Jag hittade en hel del på Shoppis som fick det att klia i fingrarna, inte lika mycket av intresse på Robin Hood (och så hade jag lite bråttom också), men höll mig hårt i skinnet - lite pengar ska räcka hela månaden helst. Det blev en väska för en femma, en halsduk för 25 kr och fyra hårkammar för 1 kr/st, men dom får ni se nästa vecka. Idag får ni se den enda pryl jag köpte i stan (förutom två par trädgårdshandskar med gummiinsida på Rusta, dom hoppas jag ska funka att dra upp brännässlor med utan att bränna händerna), plus några grejer jag hittade på Röda Korset i Hammerdal tidigare i veckan. Det är inte mycket, men det är fina grejer, tycker jag i alla fall!
 
På Shoppis kunde jag inte motstå den här tekannan, trots att tekannor är det jag behöver allra minst - jag har redan många (numera kallas dom för samling, så många är dom), och jag använder bara en eller kanske två. Men den här var så himla fin, och den kostade bara 40 kr, och den var det enda som jag köpte på Shoppis, förutom halsduken - jag höll mig som sagt väldigt i skinnet! Jag köpte en "pryl" på Robin Hood också, jag hittade en bok jag saknade till min Lilla Huset på Prärien-serie, den kostade en femma, tror jag, och den gjorde mig också väldigt glad, även om den inte hamnade på bild!
 
På Röda Korset blev det ett par böcker, bland annat den här fina Charles Dickens-samlingen (böckerna fick jag på köpet!), och en fin elefanthängare i mässing. Jag hittade också en tygrest på ca 1x1 m, en stump rosa kantband (passar perfekt till tyget, får se om jag kan göra något med dom tillsammans) och så en gammal sygrej som jag inte är 100 på vad det är. Jag gissade att det var en tråd-"kniv", att skära av sytråden med, men den är lite för slö för det. Jag frågade i en sygrupp på facebook, och hon gissade på att det är en distans för när man ska sy i knappar. Jag får försöka använda den så, och se om det funkar bättre. För en femma så var det ändå inget snack om saken, en fin gammal sygrej, klart den fick följa med hem!
 
Och flera saker än så var det faktiskt inte! Jag ville unna mig lyxen att handla på loppis, men samtidigt så har jag faktiskt inte råd, knepet är alltså att köpa billigt och att köpa med ett kritiskt öga, och att när man väl köper något väldigt onödigt, så måste priset vara väldigt bra, och man måste bli väldigt glad av grejen. Jag tycker att jag följde den regel riktigt bra!
 
Dagens soundtrack har jag inte lyssnat på på ett tag, det är synd och skam, det är en väldigt bra spellista med svensk 60-talsmusik:
 
 
 

Kommentera här: