fast mellan en sten och ett hårt ställe, som dom säger

Som vanligt, så är jag jättetrött, jag har svårt att koncentrera mig på en sak i taget (eller på något alls), samtidigt så har jag lust att hitta på något. En lust som blir jobbig dels på grund av brist på ork, brist på fokus på vad jag vill göra, och den eviga bristen på pengar uppepå det (april blir en sån där månad där jag måste göra vad jag kan för att skramla ihop pengar till mat, förhoppningsvis blir maj bättre, elräkningen blir lägre, det blir mer pengar över till annat). Bristen på pengar gör att en av mina favoritsaker, att kolla runt på tradera, blir otroligt frustrerande - alldeles strax går en annons på en fin Alice i Underlandet-utgåva ut, priset ser ut att bli väldigt bra. På söndag går en annons för sex mattallrikar ut, priset är mer än vad jag brukar betala på loppis, men är ändå väldigt rimligt i jämförelse med att köpa nytillverkat. Sex djupa tallrikar som jag gärna velat ha, dom är tyvärr inte ens i närheten av vad jag skulle betala för en ägodel (förutom bilen), jag håller mig helst under hundringen, med femhundra som absolut maxgräns (tror att en soffa för 400 kr är bland det dyraste jag köpt) - men man kan alltid titta och önska, och spara i bakhuvudet till nästa loppisbesök.
 
Loppis är i princip det enda jag lägger pengar på, förutom livsnödvändigheter som grejer till katterna, bensin till bilen, och något ätbart till mig, och en stor hög med räkningar till huset, och jag tycker att det är en väldigt rimlig last - jag röker inte, dricker inte, snusar inte, dricker inte energidrycker (eller ens läsk), spelar inte (köper inte ens trisslotter), jag lägger inte pengar på nya kläder, skor osv (köper bara billigast billiga på secondhand), jag går på loppis. Som sagt - en väldigt rimlig last, tycker jag, och väldigt praktiskt - jag köper allt jag behöver till både mig själv och till hemmet billigt och begagnat. En lust som jag alltså går omkring och har just nu, är att åka på loppis, en lust som det är svårt att göra något åt för tillfället.
 
Något som jag också vill göra, är att fixa hemma (det kan jag nog ha nämnt förut...), och ett loppisbesök eller två är annars ett bra sätt att uppgradera lite, och att göra det på en budget. Gardiner har blivit ett problem här hemma sedan jag bytte plats på sovrum och målarrum, porslin har jag ont om (ännu mer sedan jag varit tvungen att sälja en del), fina dekorativa saker att piffa med kollar jag alltid efter, likaså böcker (som i och för sig oftast är en förbruksvara, det är inte helt vanligt att hitta böcker som dessutom har ett dekorativt värde, inte på en vanlig loppis - tex gamla, fina böcker tas knappt emot på loppisarna), jag vill ha tag på nya köksstolar (mina är obekväma och börjar gå sönder) - det finns en konstant inköpslista i bakhuvudet, sånt jag alltid kollar efter. Jag är inte ute efter att göra om hemma, jag trivs jättebra med hur jag har det, men uppgradera kan man som sagt alltid göra.
 
Fast jag har nog lite mig själv att skylla - om jag kollade mindre på fina hem på ig, pinterest och youtube, så skulle jag nog tråna mindre efter att göra om här hemma (göra om och göra bättre, som den ständiga strävan är)... Å andra sidan, det kliar nästan i ögonen efter konstant inspirationsflöde, på samma sätt som det kliar i fingrarna efter konstant sysselsättning... Jobbig sits, minst sagt!
 
 
 
 
Jag har en del nära och kära som tycker att jag har alldeles för mycket grejer hemma, men alldeles tydligt så tycker jag inte att det är nog mycket - pryltäta hem tilltalar mig! Det är fint och mysigt att omge sig med saker man tycker om och tycker är fina, faktum är att i mina ögon så är det ofta det som gör ett hem - böcker, konst, växter, textilier. Utan dom detaljerna, då blir det tomt och tråkigt!
 
Med det sagt - jag håller på att vänta in en som ska komma och köpa mina Nalle Puh-muggar, inte för att jag inte tycker om dom, inte för att jag känner att jag behöver rensa ut saker, utan för att jag tycker att det är trevligt att äta ibland, och för att det är svårt att förklara för djuren att maten måste ransoneras. Jag hade mycket hellre tagit pengarna och gått på loppis...
 
Vi avslutar med ett dagens soundtrack, för er som inte fått kramp i skrollfingret. En spellista som passar både dom bohemiska inredningarna på bilderna, och det trötta, längtansfulla, frustrerade humöret jag är på:
 
 

Kommentarer:

1 Jessica Högberg:

Jobbig sits, verkligen MEN du är superduktig på att fixa hemma för billig peng. Önskar att jag hade hälften av din kreativitet <3

Svar: Tack! Mycket har nog vuxit fram, jag har (så gott som aldrig) haft några pengar, så jag har fått lära mig att göra mycket av lite. Såpass att det till slut har blivit det jag tycker är allra roligast, att bara gå ut och köpa mig ett färdigt koncept, en färdig lösning, det är inte min grej. Inte ens den korta period då jag hade pengar så gick jag ut med guldbyxorna på, jag handlade fortfarande på loppis, jag inredde huset med budgetlösningar. Mycket kreativitet kom helt enkelt med en tunn plånbok och intresse för fina saker!
Miss Kitten Heart

2 Jessica:

Jag har ingen kreativitet och fixade, varken med eller utan pengar, haha

Svar: kreativitet är som en muskel, man måste jobba upp den! ger man den tid och näring, så blir den enorm till slut! ^_^
Miss Kitten Heart

3 Jessica:

Aha, får träna då

Svar: Börja med något smått och enkelt! Jobba dig upp! Kolla pinterest, det är alltid lättare att göra något som redan gjorts!
Miss Kitten Heart

4 Jessica Högberg:

<3

Svar:
Miss Kitten Heart

Kommentera här: