less jag söker ljuspunkter

Jag började skriva ett inlägg, men det blev en lång litania över hur jobbigt det är att inte ha pengar (det är jobbigt, men jag behöver inte gå in på långa och deprimerande detaljer för det - jag gör vad jag kan för att gå runt, det är skitjobbigt, jag är jätteless, ge mig en trisslott med storvinst, tack!), så jag raderade och börjar om från början. Jag har egentligen inget vettigt att skriva - jag vill hitta på mer än jag orkar, jag vill gå på loppis och hitta fantastiska fynd (jag hittade dock bla två billiga tröjor på Röda Korset nyss, tunna långärmade, precis vad jag behöver), jag vill åka och hälsa på Suss, jag vill åka och hälsa på pappa, ork och pengar och omständigheter sätter käppar i hjulet. Och nu blir det klag och gnäll igen...
 
Positivt: det känns verkligen att det börjar bli ljust igen, dagarna har blivit åtminstone en timme längre både morgon och kväll, nu väntar bara solen och värmen och att snön ska försvinna! Och för er som gillar Miss Fisher's Murder Mysteries (finns på netflix, se serien om ni inte har gjort det redan!), om sådär två veckor (27 februari om jag minns rätt) så har en Miss Fisher-film premiär. Det ser jag fram emot! Serien är förresten en bokserie från början, den skulle jag gärna försöka mig på!
 
 
Apropå böcker - om två veckor är det dags för årets höjdpunkt: bokrean! Även om bokrean har blivit sämre, sämre utbud, dyrare böcker, och åtminstone här i Ström så reas inte böckerna ut efter bokrean (otroligt dåligt, tycker jag!), så är bokrea ändå bokrea. Jag har hittat många intressanta på adlibris, jag kommer inte att kunna köpa ens en bråkdel av dom. Men åtminstone en bok tänker jag unna mig (att köpa nya böcker, även om det är på rea, är verkligen att unna mig, annars köper jag alltid begagnade böcker för lite pengar) - Brevvännerna av Eli Åhman Owetz, jag har alla hennes tidigare böcker, och vill inte missa chansen att få lägga till den här till samlingen till ett bra pris. Å, apropå bra pris, två av hennes böcker har jag hittat alldeles gratis - jag vann dom faktiskt, direkt från författaren. Billigare än så blir det inte! Och den bok jag saknade, den sista i Anna-Lisa-serien, hittade jag på loppis för en tia. Budgetfynd är dom bästa fynden!
 

Kommentera här: