sånt jag är nöjd med, sånt jag stör mig på

Jag kom tillbaks från Hammerdal för en stund sedan, var där en snabbis bara - jag hämtade ut mitt nya mobilbatteri (jag hoppas mobilen blir som ny!), postade ett ATC-kort och lämnade loppisgrejer till Röda Korset. Jag försökte lämna till Röda Korset i Strömsund, men dom tar inte emot grejer med loppisprislapparna kvar, och jag hade alldeles för mycket för att orka packa upp allt, ta bort prislappar, och sedan packa ihop igen. Alternativet hade varit att lämna allt i återbruksboden på tippen, men det känns mycket bättre att lämna till RK, då blir mina gamla grejer till pengar till bra ändamål. En påse med grejer behöll jag - några retrogrejer, en hög med inredningsböcker (jag har försökt att sälja dom både på loppis och på facebook, det verkar vara meningen att jag ska ha kvar dom...), några julpynt jag gjort, en påse garn jag gett upp hoppet om att nånsin sticka något av... Garnpåsen sålde jag faktiskt på RK, så det blev ännu fler flugor på smällen!
 
Ett par sake till, som gör att jag känns så himla nöjd - jag hade ett par gamla syltburkar i kylen, som jag tänkt slänga i sådär två år, dom är slängda nu, och jag hade för små knappar i min teddyjacka, och dom har jag bytt till större knappar (som dessutom kommer från momma och farmor, det känns ännu bättre!). Att få tummen ur, och göra saker som alldeles för länge varit ogjorda känns riktigt bra!
 
Inte helt bra känns det däremot med julpynt här hemma... Jo, det är fint, och det är mysigt, men jag längtar redan efter att plocka bort det... Jag som inte ens har pyntat färdigt! Så det finns några alternativ - låta pyntet vara kvar som det är; låta pyntet vara kvar, och pynta vidare; låta pyntet vara kvar, och ta in en jultall, och hoppas på att den räddar alltihop; plocka bort pyntet igen (utom adventsstjärnor och julgardiner), och ta fram mina vanliga dekorativa grejer igen. Alltså, jag är inte less på julen, men julpyntet hemma känns inte bra... Men plockar jag undan julen, så är risken att det fortfarande inte känns bra, för som jag skrev för ett tag sedan - jag känner sånt behov att förnya här hemma, även om jag inte vet riktigt vad jag vill ändra på... Det kryper i hela kroppen av lusten att göra något här hemma, och det frustrerar mig enormt att jag inte kan göra ett dugg.
 
Så frågan är - att julgrejerna känns otillfredsställande, är det deras fel, eller är dom bara ett symptom på en större sjuka?
 
Förresten, apropå sjukor - jag skrev till doktorn igår och bad han skicka remiss för att ta bort min galla, jag har gallsten, och får mer och mer jobbigt av dom, varje gång jag äter så får jag ont och mår illa, som tur är så har jag dock sällan så ont att jag behöver ta tabletter. Så vad tror ni, med tanke på corona, får jag operationen på den här sidan nästa jul?
 
Den här låten dök upp när jag kollade efter min lista med gillade låtar på spotify, jag kände inte igen att jag hade gillat den (jag var och kollade på fel lista...), men däremot så känns den precis som ett bra soundtrack för idag:
 
 

Kommentera här: