plockar ner jul igen...

Som jag skrev häromdagen, istället för att julpyntet känns mysigt och fint och gör mig glad, så känns det rörigt, och jag blir alldeles stressad av det. Inte allt pynt, julgardinerna, adventsstjärnorna och Alice-granen känns fina, och farfars tomtegrotta, men resten kändes helt fel när jag fick upp det. Så jag plockade ner det igen...
 
Jag har ingen före-bild med julgrejerna, jag blev inte ens färdigpyntad i tallrikshyllan, innan jag plockade bort julpyntet igen. Istället så ställde jag upp lite av varje, som jag hittade i skåpen här hemma. Det är inte min bästa version av tallrikshyllan, men det känns ändå så mycket bättre än med julpyntet!
 
Ovanpå garn-/tygskåpet i vardagsrummet, så hade jag ställt mina plåtfigurer från Indiska, och det var där nånstans som jag kände att det skar sig. Det kändes inte bra, helt enkelt!
 
Jag plockade bort det juliga (jag ser att jag har två julpynt kvar i älghornet, dom ska också bort), och ställde fram andra grejer istället, jag började med böckerna, och fyllde på med bokstöd och annat som kändes roligt och fint. Trots att det är mer saker på hyllan nu, än vad det var med julsakerna, så känns det ändå lugnare att titta på, hur det nu går till.
 
Dessutom - jag funderade ju på om jag skulle ta in min efterlängtade tall eller inte, och jag kom fram till inte. Om jag går ut och sågar ett träd och tar in det, klär det, och så känns det fortfarande inte bra, då måste jag först plocka bort allt från tallen, och sedan så har jag haft ihjäl ett träd helt i onödan. Ingen jultall i år alltså, inget julträd alls, förutom min lilla Alice-gran (jag sålde min stora vita gran i somras, oavsett vad jag skulle ha för träd till julen, så tyckte jag inte om den vita granen, så den ville jag inte ha vilket fall som helst), så jag lånade ut min nya gjutjärnsfot (ny och ny, jag köpte den begagnad i somras) till Maria.
 
Så, jag får se om det känns som att det här räcker, och att resterande julgrejer kan vara kvar uppe, eller om jag måste plocka bort fler. För det är knepigt i år - julhumöret är inte borta, det känns fortfarande mysigt med julfilmer och sånt, det är bara det att jag inte klarar julpynt. Det har säkerligen med mitt mående att göra, på samma sätt som jag har svårt att ta in ny information tex (vilket gör att jag oftast läser/tittar på/lyssnar på samma sak om och om igen, jag kan inte ta in nya filmer/serier/böcker), det blir som kortslutning i skallen. Utmattning är verkligen skoj! Inte!
 
Jag har redan bjussat på ett par bra soundtracks för idag, och det räcker egentligen så. Spotifys årssammanfattning har kommit, och för den som gillar statistik så hittar man sina mest lyssnade låtar, artister, genrer osv på sin spotify-sida. Min mest lyssnade låt är Wolf totem med The HU, vilket inte förvånar mig - den är verkligen bra. Det hade varit kul om dom hade släppt åtminstone en julsingel, men det har dom inte. Inte konstigt egentligen, jul är knappast en stor grej i Mongoliet... Men vet ni vad, i brist på en jullåt med The HU, vi kör min favorit i repris:
 
 

Kommentera här: