flyttar runt på mina grejer

Jag ska ut med Alice strax, och sen ska jag åka på tippen, men jag tänkte snabbt visa bilder på vad jag försökte beskriva med ord igår. Silverbord flyttade in i vardagsrummet, flamingolampa flyttade från köksbänk till silverbord, flamingolampa fick tillbaka sin vita originalskärm, och loppad lampskärm fick flytta till grön lampa i köksfönstret. Så här:
 
Lampan, bordet och korallen kommer från Zara Home, några lyxköp jag unnade mig när jag köpte huset, och några av mina få nyköpta ägodelar. Dom blir förstås bäst kombinerade med lite loppisfynd!
 
Eller när man kombinerar gamla prylar med nyare, som den här gamla lampskärmen och den betydligt nyare lampfoten (köpt på facebook för flera år sedan). Nackdelen med den här lampskärmen jämfört med den gröna originalskärmen upptäckte jag igår kväll - det blev väldigt mycket mörkare med den här. Men det är fint, så jag tänkte testa ett tag och se hur mycket jag saknar ljuset. För det är en balansgång jag går på här hemma, utseende vs funktion, och utseende vinner alldeles för ofta...
 
Till köksbänken hittade jag en gammal lampfot, som jag köpt på loppis för flera år sedan (det är så fint med sån här rustik keramik!), och när jag köpte glödlampa på Dollarstore, så hittade jag såna här stora glödlampor för samma pris som vanliga - 30 kr. Så jag besparade mig en tur genom djupsnön till förrådet för att leta lampskärm, och kör med en bar glödlampa. Är glödlampan fin, och om lampfoten är fin på egen hand, så gör jag gärna det! Eftersom lampfoten är liten, så ställde jag upp den på en piedestal (egentligen en stor ljuslykta från Dollarstore, köpt för flera år sedan), jag är inte helt nöjd med just den piedestalen tillsammans med den lampan i mitt kök, men än så länge så får det gå, tills jag hittar något annat! Eller så byter jag plats med den lilla pallen jag har som piedestal i vardagsrumsfönstret, det kanske går... Eller så ställer jag lampan på en hög med böcker - det finns många alternativ, bara man börjar fundera lite...
 
Jag har inte hunnit lyssna på någon musik än, men bjuder er ändå på ett soundtrack för idag. När jag är ute med Alice, skottar fram brevlådan, och åker på tippen, då kan ni lyssna på lite peppmusik under tiden:
 
 

Kommentera här: