fixar med blommorna, fixar med annat, och inspireras av choki till att uppskatta ensamheten

Blommor har flyttats runt, och planterats om, några har dessutom slängts eftersom jag hittade sköldlöss på dom (bland annat en av mina favoriter, min pencil cactus). Jag försöker att se det positivt - jag skulle ha ännu svårare att få plats med pelargonerna inne om jag hade haft kvar alla mina växter...
 
Min svärmors bandrosett hade bott alldeles för länge i en alldeles för liten mässingskruka, den fick ta över den stora lerkrukan som blev ledig nu (den är ordentligt skurad och sköljd flera gånger med kokande vatten, jag vill inte riskera att några sköldlöss har överlevt). Jag förutspår att den kommer att börja växa som bara den, nu när den fått mer utrymme och en bättre kruka!
 
Fyra mindre kaktusar och suckulenter fick flytta ihop i en större kruka, dom kom inte till sin rätt i sina egna krukor, dom försvann nästan bakom krukkanterna... Här hoppas jag att dom ska trivas! Jag har några små kaktusar till, dom ska nog också få dela på en större kruka, bara jag hittar en på loppis...
 
Nästan alla pelargoner fick plats! Egentligen så bor det kaktusar och suckulenter här, men dom har fått flytta ut för att ge pelargonerna plats att vinterförvaras. Än är det lite väl varmt här, misstänker jag, men på vintern är det perfekt - ett söderfönster i ett rum utan element. Första sommaren jag bodde här, hade jag pelargoner i det här fönstret, dom blommade och var fina hela vintern! Jag hoppas dom kommer att trivas bra här, och att dom kommer att växa på sig lite. Och jag ser fram emot lite blommor, det har varit väldigt ont om det på pelargonerna i sommar! Förresten, klicka på länken ovan, kolla på mitt kök förut - jag hade glömt hur färgglatt det var!
 
 
Förresten, en grej med videos av det här slaget (jag följer några konton, det finns garanterat många fler jag inte hittat, Liziqi har jag delat med mig av flera gånger), det är i princip alltid en ensam tjej/kvinna, som bor i världens mysigaste lägenhet/hus, men hon gör ensamheten till något att uppskatta, att göra till något fint, hon tar hand om sig själv och skämmer bort sig själv. Det är trevligt att se, jag är ju nästan alltid ensam (oftast av eget val, ibland för att jag inte har något annat att välja på), jag gör det bästa jag kan för att omge mig med vackra saker, jag inreder och gör om hemma för min egen skull (jag vet att man inte får säga det själv, särskilt inte i ett jantelagsland som Sverige, men jag har faktiskt det mysigaste hemmet jag vet), jag gör vardagen så bra som jag bara kan. När jag känner mig ensammast i världen, så är det skönt att titta på videos som upphöjer ensamhet till något vackert.
 
Mitt soundtrack igår kväll och idag är min mori girl-lista - mjuk och lugn musik, som balsam för själen! Precis vad jag orkar lyssna på!
 
 
 

Kommentera här: