fredagsfavoriter - drömmigt fint

Sedan jag börjat läsa Elsa Billgrens blogg igen, så har jag märkt att stilen på mina pinterestpins har förändrats en del. Inte så att jag blivit en ny människa (typ igen - kan aldrig hålla mig samma, hittar alltid nya stilar att falla för, nya grejer att gilla), jag har inte slutat gilla mina gamla vanliga saker, jag har bara börjat gilla ännu fler saker. Eller nja, kollar man bakåt bland mina pins och anslagstavlor, och kollar man vilka instagramkonton jag följer, så är det inte helt nytt, men det blev helt enkelt väldigt koncentrerat ett tag. När jag började läsa Elsas blogg för en massa år sedan (medan hon fortfarande var i sin första lägenhet, jag minns inte om hon hade träffat sin man än, eller om det var alldeles nytt, så det är åtminstone tio år sedan), så var hennes stil väldigt femtiotal, både hemma och i klädstil. Hennes stil har utvecklas (som stil tenderar att göra), och är nu väldigt bohemisk, lantlig, fransk, romantisk, drömmig (hennes nya klädstil tilltalar mig också mycket!)... Hade inte shabby chic redan representerat sin typ av stil (vitt, vitt, vitt, fuskpatinerade möbler, fattigmanssilver, zink, madonnor, blekgrå änglamotiv, snirkliga väggord - ja ni vet ju hur det såg ut då det begav sig!), så hade jag nästan kallat hennes stil för just det. Undrar om inte brocante chic är i närheten, eller om det är för mycket shabby chic? Min sökning på brocante decor såg betydligt bättre ut!
 
Med den inledningen, så kommer vi fram till dagens fredagsfavoriter - det är oerhört vackert, nästan utomvärldsligt vackert ibland, eteriskt, romantiskt. Drömmigt, helt enkelt! Jag kommer inte att göra om hela huset igen, för att få till det med den här känslan, det passar inte min personlighet, jag är lite för rustik för att sväva runt och bara göra vackert och vara vacker och tänka vackert. Med det sagt - skulle jag nångång flytta till Frankrike, till en liten lägenhet på tredje våningen i Paris, då hade jag inrett med drömmig inspiration!
 
 
Blombuketter som nästan liknar fjärilar som fladdrar runt ett blommande körsbärsträd, så skira, nästan trotsande tyngdlagen... Äsch, jag är inget vidare på att uttrycka mig poetiskt! Men buketter av ofta enkla blommor, som arrangerats med mycket luft mellan varje blomma, inga maffiga 1600-talsmålningsbuketter här inte!
 
 
Det är förmodligen vår inre barndomsdröm om att bli prinsessa, som gör att diadem och tiaror är så svåra att motstå! Förmodligen så är alla hårsmycken som jag pinnat till för att ha när man gifter sig, eller möjligtvis går på bal, jag tänker att dom skulle pigga upp vilken tråkig vardagsoutfit som helst! Kanske lite mycket när man går hemma och är coronaseparerad (eller jag, som bara är allmänt separerad för det allra mesta), men annars så!
 
Jag kan sällan motstå bilder på godsaker, särskilt inte när dom är så här fina - är dom hälften så goda som dom ser ut, så må dom smaka rätt så fantastiskt! Tårta ser dessutom ännu godare ut, när jag håller på att ha slut på allt i skåpen (tur att jag vet att det är under en begränsad tid, om inte corona kommer att leda till riktig isolering med stängda affärer), faktum är att till och med sågspån ser rätt gott ut... Eller nä, inte sågspån, men man ska inte titta på bilder på mat och fika, när man inte har något gott hemma!
 
 
Porslin tröttnar jag aldrig på, och slutar aldrig att söka efter den perfekta servisen - särskilt muggar och tekoppar får det att dra i vill-ha-tarmen! Dels så är jag på jakt efter den perfekt stora koppen, med lagomt stort öra, med den perfekta formen som också är god att dricka ur, dels så ska det dessutom vara den finaste koppen av alla, som jag inte kommer att tröttna på i framtiden. Svåra krav att uppfylla!
 
 
En som åtminstone på film lever det drömmiga livet, är Liziqi, allting hon gör är liksom upphöjt, magiskt - vi får följa henne när hon odlar, skördar, plockar, förädlar, lagar, tillverkar... Precis allt gör hon själv, från kläder till möbler till alkohol till mat till att mura en ugn, och allt är så otroligt vackert, det spelar som ingen roll att man inte begriper ett ord (det sägs i och för sig inte mycket), det är för estetiken och mångkunnandet som jag ser på hennes filmer. Den här är den senaste, och den lyckas på något sätt precis gestalta vad jag vill dela med mig av i det här inlägget - hon börjar med att ge sig ut på hästryggen för att plocka blommor, sätter ihop en underbar vildvuxen bukett, och lagar sedan mat med blombladen, som hon tar med sig ut på picknick. Helt magiskt vackert, som sagt!
 
Dagens soundtrack låter precis lika drömmigt som bilderna ovan ser ut, Stephanie Dosen är precis som en livs levande älva!
 
 
 

Kommentarer:

1 Jessica:

Drömmigt var ordet sa Bull

Svar: Ordet är drömmig, sa Bill 😄
Miss Kitten Heart

Kommentera här: