loppislördag - ett par små fynd och ett par loppis-DIY, och ett par helt oloppade inköp

Det blir inte många loppisfynd idag (loppis inräknar också tradera idag), men dom är fina! Men jag plussar på med ett par DIY av loppisfyndade tapeter (loppis inräknar alltså Facebook också), så det blir nästan ett helt inlägg. Till sist avslutar jag med nånting helt loppis-orelaterat - något nyligen köpt som gjorde mig väldigt glad, och som jag helt enkelt måste dela med mig av!
 
Jag köper gärna gamla skålar i trä och näver, dom finns ofta för en struntsumma - den här rejäla burken (minst 20 cm hög) kostade mig en tia. Sen målar jag insidan, antingen i en knallig färg, eller som här, i en mörk färg, jag gillar den lilla överraskningen när man lyfter på locket.
 
Tekannan köpte jag för en tjuga på Tradera. Jag kände igen den, men kunde inte placera den - när jag fick hem den så stod det Lagerhaus under kannan... Det är helt ok, att den inte är gammal och tjusig, jag gillade den när den fanns på Lagerhaus, och att den är ny betyder helt enkelt att jag vågar använda den. Mina äldre och mindre vanliga tekannor är mest till pynt, för jag är rädd att jag ska råka krascha dom - jag har redan slagit av pipen av en kanna...
 
Jag har stört mig på den vita utsidan på mitt skafferi sedan jag ställde in det i köket, idag har jag tapetserat det med en gammal retrotapet (jag lyckades visst med att åstadkomma världens suddigaste bild...). Innan dagen är slut, så ska jag tapetsera ovansidan också, nu väntar jag bara på att tapetklistret här ska torka ordentligt först...
 
Min stegpall har också fått en ny tapet, inte för att den gamla tapeten inte var fin, utan för att målarna som var här för fyra år sedan stod på pallen med arbetskängor, så tapeten lossnade och pallen blev förstörd. Det tog ett tag innan jag fick tummen ur, men idag så limmade jag på en ny retrotapet. Väldigt granny chic blev det! Både pall och skafferi har kanter att skära till, men det fixar jag ikväll!
 
Billigt, men inte från loppis, är dom här halloweengrejerna som jag hittade på Dollar Store - dom har börjat med Halloween redan, hurra! Och i år har dom inte bara gore och skelett och sånt, dom har fina saker som jag vill ha! En massa glitter (som hamnar precis överallt), och en massa annat fint, och jag ska dit framöver igen, håll tummarna för att det jag vill ha fortfarande finns kvar! Dom här glittergrejerna ska få bo i min halloweengran - gissa om jag är sugen på att plocka fram den?
 

Kommentera här: