fredagsfavoriter på en söndag - mycket spoopy, lite annat

Jag hade faktiskt tänkt skriva ihop lite fredagsfavoriter i fredags, men så åkte jag med Karin och Matilda på byn mitt i dagen, och blev sedan kvar hos dom tills framåt kvällskvisten. När vi väl kom hem, så slocknade både jag och Alice på soffan, så det blev inte så mycket bloggat den dagen, varken favoriter eller något annat. Så vi kör helt enkelt idag!
 
 
Ifall någon har lyckats missa det - Alice i Underlandet är en av mina favoriter, mycket på grund av estetiken och hur den i alla tider har inspirerat till skapande av alla de slag. Jag gillar boken också förstås (Alice, vovven min alltså, heter Alice av en anledning...), och samlar på utgåvor av dom två böckerna (det som brukar kallas "Alice i Underlandet" är alltså två böcker egentligen), jag har en hel del nyutgivna (det exploderade i och med 150-årsjubileet 2015, massor av böcker gavs ut), men också en hel del äldre böcker, köpta huvudsakligen på loppis och på tradera. Drömmen är att åka utomlands och leta AiU på loppis, särskilt USA och UK - dom har så mycket mer än vad vi har här i Sverige! Den här tjejens samling är lite större än min, många av hennes böcker får snålvattnet att dregla! Bryr man sig inte om AiU, så tipsar hon tex om bra läsning till Halloween (jag har läst flera av dom, och kan skriva under på att dom är bra!) - jag tänker äntligen läsa klart Frankenstein, det är bara två år sedan jag började på den... Och Dracula började jag inte ens på...
 
 
Halloween längtar jag redan efter, och funderar på att börja pynta lite smått. Egentligen är det lite svårt att se var gränsen går hos mig, en del väldigt halloweeniga detaljer är vanlig inredning hos mig... Men en halloweengran är nog ett steg över gränsen, om inte flera, samtidigt som den är liten och hyfsat diskret (...). En halloweengran blir det nog rätt snart, om inte redan nästa vecka... Att se att andra inte klarar av att hålla sig till oktober ens känns bra!
 
 
Första gången jag såg den här, så beskrevs musiken som "mongolisk heavy metal", och det vill jag kanske inte hålla med om. För den som är van vid folkmusik av alla de slag, så är musiken inte så främmande, för den som är van vid radioskval så är den väldigt speciell! Jag tycker om det, och har lyssnat en hel del på den här låten den senaste tiden.
 
Förra och förrförra året så virkade jag halloweeninspirerade projekt i oktober, och det börjar bli dags att hitta årets projekt. Jag har pinnat en massa, just nu känns den här hjärnan roligast (även om den är stickad, inte virkad...), men ett skelett kunde ju vara något också, eller en fladdermus, eller Coraline, eller eller eller... Det finns så mycket roligt att välja på!
 
Jag är på humör för ett nytt korstygnsprojekt, och det här känns som ett alternativ - i serien The chilling adventures of Sabrina, så har hennes familj en begravningsbyrå hemma i huset, och skylten ser ut såhär. Typisk sak som skulle passa hur bra som helst på en vägg hos mig!
 
Jag vågar knappt titta på tarotkortlekar av samma anledning som jag knappt vågar titta på muminmuggar - jag har sålt en massa, och vill inte frestas att köpa nya. Alltså har det kommit massor av nya, jättefina tarotlekar (och muminmuggar!), jag följde bilder på pinterest, och jag hittade vill-ha efter vill-ha - som den här, som heter Dark Mansion Tarot, och som känns mer än lite inspirerad av Tim Burtons animerade filmer. Helt perfekt nu när oktober närmar sig, alltså!
 
 

Kommentera här: