fredagsfavoriter - retro & vintage, handgjort & kitsch, hurdy gurdy och så en spöklik växt

Det är fredag igen, det är dags för veckans favoriter, och jag vet att jag har reagerat med många "så fint!", "så bra!", "så roligt!" osv, det gäller bara att jag kommer ihåg dom! Den första favoriter såg jag precis nyss, den har jag inte hunnit glömma bort, vi får se hur det går med resten!
 
 
Min favorit varje Halloween (och jul och alla andra högtider) är Jennifer Perkins, jag älskar hennes sätt att dekorera - färgglatt, kitschigt, retro, och definitivt all in!
 
 
Aydas Dolls är bland dom mest fantastiska virkade dockorna jag nånsin sett, så detaljerade, så speciella! Och när hon kombinerar Frida Kahlo med hela hennes studio, då blir det ren och skär magi - oj vad jag önskar att min ekonomi tillät mig att investera i den här!
 
 
Inte nog med att jag har en crush på rosa och svarta växter, nu hittar jag en vit växt som jag är alldeles kär i! Euphorbia White Ghost är en släkting till High Chapparall, gissar jag, och den är så otroligt knasig och spöklik och jag kan förstås inte låta bli att falla för något sånt!
 
 
Emily Vallely's instagram och youtube får det alltid att dregla i vill-ha-tarmen - det är ofta hennes bilder och videos som får mig att börja fundera på att göra om hemma igen (det tänker jag inte, inte än i alla fall!). Det är ljust, mycket trä, mycket naturmaterial och mjuka lugna färger, och massor av retro och vintage, massor av konst och kitsch - väldigt mycket av det jag har nu, men i en ljusare version!
 
 
Jag har ett tag tänkt att jag skulle vilja lära mig något instrument, men har tänkt mig något som ukulele eller ocarina. Det här får mig att vilja lära mig att spela hurdy gurdy - så jäkla coolt!
 
Och det blir inte mer än såhär idag, jag måste ge mig ut, det här drog ut på tiden (går det inte att spara bilder/kopiera bildinformation från instagram längre?), och jag ska åka ut och se om jag har råd att laga symaskinen - det vore helt fantastiskt att få den i funktion igen! Kostar det däremot mer än en ny maskin, då blir det inget av med det... Håll tummarna!
 

Kommentera här: