tre bord på tre sätt

Bordsytor (och andra horisontella ytor, om man råkar ha flera varianter - jag har bla översidan på mitt garnskåp) är väldigt tacksamma att dekorera när man är på humör för att förnya hemma. Att ge sig på att måla och tapetsera är oftast lite väl överkurs, men ett omarrangerat bord ger en känsla av nytt, utan att kosta en massa - varken en massa jobb eller en massa pengar. Jag köper gärna dekorativa saker på loppis, just med bordsstyling i åtanke, och dom sakerna kostar sällan många kronor - köper man sånt i inredningsbutiker och på nätet så kan dom kosta en hel del.
 
Hur mycket jag än såg fram emot Halloween, så plockade jag ner alla dekorationer dagen efter (jag är precis lika snabb efter jul...), jag har börjat lite smått med julen (ni ska få se så långt jag har hunnit med min Alice-gran senare i veckan), och andra bordsytor har fått en uppiggning. Det behöver ni inte vänta på, det får ni se exakt just nu!
 
Köksbordet fick en blommig sjal som duk (sjalen är för liten för att använda runt halsen, men precis lagom på köksbordet!), och så samlade jag ihop lite smått och gott. Den stora glasskålen hittade jag härom veckan på Röda Korset i Hammerdal för en tjuga (det kallar jag ett fynd!), tuppen fick jag av Maria i födelsedagspresent, ljuslyktan med pärlfrans bytte jag till mig med Karin tidigare i höstas. Dom två svarta trälådorna är också fynd från RK i Hammerdal (jag hittar en massa fint där!), mässingskrukan är ett loppisfynd, blomman i är en kalanchoe-variant, rottingpiedestalen är ett loppisfynd, och ljuslyktan i mässing och glas (som nu innehåller Dr Westerlund-sticklingar som behöver planteras) är köpt på Indiska för längesen. Sakerna har inget gemensamt med varann (förutom att all metall är mässing), men dom funkar ändå. Min filosofi är, att så länge man bara köper sånt man tycker om, så passar det ihop.
 
Soffbordet fick också ett nytt arrangemang, huset av träpinnar har jag snickrat ihop för några år sedan (det gjordes som julkrubba, men har fått vara framme året runt för att det är så fint), krukan är en present från en kompis, glasljusstaken som skymtar är ett loppisfynd, likaså keramikskålen med lock. Dromedaren kommer från Indiska för några år sedan, och aloe veran är ena halvan av min moderplanta som jag delade för ett tag sedan. Det här är ett oortodoxt exempel på ett trick när man stylar bord - att samla in alla lösa grejer på tex en bricka, det känns genast mer genomtänkt då. Här samlade jag inte på en bricka, utan i mitt lilla hus, men principen är densamma.
 
I vardagsrummet har jag också ett litet silverbord (mest för att jag inte vet var jag ska ställa det annars), det fick också en uppdatering. Min svarta garderobsblomma "Raven" får stå här, för den klarar sig utan speciellt mycket ljus, men här står också en fuskkorall (köpt på Ellos eller Zara Home eller något sånt för 4-5 år sedan), en stor bergskristall, ett näverskrin (från mormor och morfar) fyllt med gamla foton och en liten vrilskål (köpt på loppis förmodligen). Här fungerar själva bordet som en begränsande yta (på samma sätt som en bricka skulle göra), men det här bordet är också ett exempel på ett tredje trick - använd gärna udda antal när ni stylar, det ser mer harmoniskt ut än med ett jämnt antal. Symmetri kan visst vara bra, men i inredning så känns symmetri ofta bara statiskt och tråkigt.
 
Vill ni ha flera tips på hur man stylar ett snyggt bord, så finns det en massa tips på youtube, förstås. Mitt sista tips blir en sammanfattning av alla tre bord ovan - var inte rädd för att överbelamra bordet. Ofta är more is more betydligt roligare än less is more!
 

Kommentera här: