a very alice christmas

Det är ett par veckor sedan jag började sätta upp det första julpyntet, men jag har helt glömt bort att visa det för er. Förra året så hade jag en liten Alice i Underlandet-gran, och även så i år (det blir en Harry Potter-gran också, jag velar mellan min stora vita plastgran, och att gå ut och skaffa mig en jultall), och den granen är det första pyntet som åkte upp. Alice är inte speciellt juligt egentligen, det är mest granen som gör det till en juldekoration, så därför känns det inte speciellt tidigt att börja med Alice-granen redan i början på november. Faktum är, att jag drar ut på pyntandet så mycket, att jag måste börja pynta i god tid, annars hinner jag inte klart innan julen är slut - jag börjar redan få lite tidspanik...
 
Jag har ett litet bord i köket, som är väldigt lämpligt att dekorera alltefter humör och tid på året. Det är bra med den begränsade ytan, då känns det inte lika lätt överväldigande, inte som en stor yta kan göra. Här började jag med att hänga upp små koppar i taket (jag hade dom i granen förra året, men tyckte att dom var alldeles för stora, jag hittade mindre koppar på Röda Korset för ett tag sedan, dom passade mycket bättre i en liten gran). På fönsterhyllan fäste jag en girlang, och granen är en liten gran från Dollarstore som jag pimpat - först sprejade jag den lätt med röd färg, sedan fyllde jag ut den med grenar från min gamla vita plastgran (den hade levt färdigt sitt liv, efter tio år eller så), för den kändes alldeles för ynklig. Jag målade granen som en vink till Alice och spelkorten som målar rosorna röda, förstås! Runt granfoten lindade jag ett tygstycke (samma tyg som jag har som gardiner i köket), som döljer både foten och ljusslingornas batterier.
 
I granen har jag glassvampar (köpt på Ica tror jag), dom små tekopparna jag nyss nämnde, några egengjorda Drink me-flaskor, och så ett gäng handgjorda dekorationer som jag fått av och bytt med konstkompisar. Dörrhandtaget i toppen är en present från en av dessa konstkompisar, och absolut en favorit!
 
På en bricka har jag samlat lite svampar, en Dormouse som jag har virkat (den skulle få bo i en tekanna, men blev visst för stor...), resterande teservis tillhörande kopparna i granen, och så en dekoration som en konstkompis har gjort. Jag ska förresten byta ett julpaket med samma konstkompis i år igen, det har blivit en väldigt trevlig tradition, och jag håller på att göra juldekorationer  med Disneytema till henne.
 
Det här var alltså det första julpyntiga som åkte upp i år, sen dess så har jag fått upp julgardiner i ett par rum till, och en adventsstjärna (mest för att vardagsrummet är så mörkt), det är så jag pyntar - nån grej här, nån grej där, det får ta sin tid!
 
Idag började jag förresten med julmusiken, så ni får ett dagens soundtrack, och framöver kommer jag att dela med mig av min favoritjulmusik. Ledtråd - det är mycket traditionellt amerikanskt, sentimentalt och kitschigt, däremot så lyser den svenska julmusiken med sin frånvaro. Hej tomtegubbar är helt enkelt inte min grej!
 
 

Kommentarer:

1 Lisa:

Vad fint du har gjort :) Vilken bra julspellista :)

Svar: tack! ^_^
Miss Kitten Heart

Kommentera här: