två sockar på en gång

I ett gar,nrestbyte i höstas, så fick jag förutom ett gäng garnrester också ett helt nystan med sockgarn. Grejen med det nystanet var att det var nystat dubbelt - två garntåtar på samma gång. Bökigt att sticka med rakt av, för det hade inneburit att hela tiden nysta upp den oanvända garntåten. Bökigt att nysta om, mest för att det inte skulle fungera på min garnnystare, eftersom jag bara har en, det andra nystanet hade jag fått nysta för hand, och det är inte min favoritsyssla. Vad gör man då månntro? Jo, då lär man sig att sticka två sockar på en gång!
 
Man använder en lång rundsticka, och stickar varje socka med en garntåt, och sen stickar man bara (nästan) som vanligt! Först köpte jag en billig rundsticka från adlibris, och den funkade inte alls, stickan hade alla fel man kan tänka sig. Sedan, efter att ha frågat om råd i en facebookgrupp, så köpte jag en lite dyrare Chiaogoo-sticka, och oj vad mycket lättare det går att sticka nu! Det går inte fort, men det går framåt!
 
Ser ni hur garnet är nystat dubbelt? Det funkar nu när jag stickar två sockar på en gång, däremot så stickar jag visst inte sockarna helt jämnt, för garnet går inte åt helt parallellt, ena tåten går det åt mer av än den andra, så då blir det lite trassel.
 
Två sockar på en rundsticka! Som ni ser, så löper inte garntåtarna lika, så sockarna blir inte likadana - den vänstra blir melerad och fin, som jag vill ha den, den högra poolar en massa (dvs färgerna samlar sig i färgfält), och det är det jag gillar minst med att sticka med multifärgat garn. Men det blir  som det blir, det är ett par prova-på-sockar, resultatet blir därefter, jag ska försöka att inte störa mig.
 
 

Kommentera här: