rosa jätteörhängen - check!

Mina smycken känns lika tråkiga som mina kläder, och känns alltså i lika stort behov av uppiggning. Liksom med kläderna, så vill jag hitta nya smycken begagnat, handgjort av småtillverkare eller handgjort av mig - så långt som möjligt vill jag undvika fast fashion. Jag har kollat på gamla säsonger av Project Runway, och i en säsong så var det en deltagare som hade en massa stora, roliga örhängen, virkade, broderade mm, och det inspirerade mig! Jag kollade vad jag hade i gömmorna, och det slutade med ett par knallrosa statement-örhängen!
 
Jag stickade en remsa av rosa garn, lagomt stor att passa runt en armring i metall, och den remsan sydde jag sedan fast runt armringen. Jag fäste en neonrosa glaspärla upptill med hjälp av en öglestav (öglan använde jag sedan till att fästa själva örhänget på), jag dolde fästet under det stickade. Sedan gjorde jag en garnboll av samma rosa garn, trädde på en till neonrosa glaspärla på tråden som jag knöt ihop garnbollen med, och sydde fast alltihop nertill på örhänget. Lite pill här och var, men inte direkt svårt, men mest av allt rosa och roligt och superunikt!
 
Senare i veckan blir det ett till smyckesinlägg - jag har lite fint att visa, nästan alla faller under mina krav på slow fashion. Jag väntar bara på ett par saker i brevlådan, dom kommer förhoppningsvis idag!
 

Kommentera här: